Benelux Racing League

BRL: Marijn van Kalmthout kiest voor BRL LightEnkele maanden geleden veranderde de Vege Series van naam, de klasse heet nu BRL Light. Tegelijkertijd werden de auto’s technisch en optisch verbeterd. "Dat was voor mij het teken om mij voor de klasse in te schrijven ", aldus de directeur-eigenaar van Ford-dealer Van Kalmthout & Van Niel. "De BRL Light kreeg een nieuwe motor: een ultramoderne 2,3 liter Ford Racing Duratec krachtbron met 235 pk. Bovendien vormt de BRL Light vanaf dit seizoen één klasse met de BRL-V6. Dat is een klasse met auto's voorzien van een Ford Mondeo-carrosserie en een 4,0 liter Ford V6-motor met 325 pk. Voor mij als coureur en als Ford-dealer is dat om te watertanden. Zakelijk kan ik weer van mijn raceactiviteiten profiteren, net zoals in mijn Formule Ford-tijd."

Marijns trouwe race-engineer Hans Kitsz heeft de afgelopen maanden een compleet nieuwe BRL Light opgebouwd. Deze auto wordt tijdens de beurs Race & Rally, van 4 t/m 6 maart in Den Bosch, voor het eerst aan het publiek getoond.
"Ik kan bijna niet wachten tot half mei, als de eerste race op Circuit Park Zandvoort wordt verreden", aldus Van Kalmthout. "Een BRL Light weegt maar 825 kilo en heeft achterwielaandrijving. Gecombineerd met de krachtige Ford-motor resulteert dat in snelle rondetijden en een vermakelijk weggedrag."
Wat verwacht Marijn dit seizoen qua prestaties? "Één ding is zeker", voorspelt hij lachend. "Ik ben de grote favoriet voor de tweede plek in de eindstand!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet