Algemeen

Dragracing: Michael Malmgren stapt over naar PontiacGoed Pro Stock-nieuws uit Scandinavië. Zeer recent werd bekend dat de Chevrolet Camaro waarmee Michael Malmgren de afgelopen twee seizoenen het FIA Europees Kampioenschap veroverde, was verkocht aan Tommy Leindahl. Om zijn titel te kunnen verdedigen, heeft Malmgren in Amerika nu een nieuwe Pontiac Grand Am besteld. De auto zal, net als de Camaro, worden gebouwd door Jerry Bickel.

Tekst en foto: Remco Scheelings

De Camaro werd in 2000 nagelnieuw door Malmgren uit Amerika gehaald. In vier seizoenen werd de Zweed in de eindstand van het FIA Europees Pro Stock-kampioenschap twee keer tweede en veroverde in zowel 2002 als 2003 de Europese titel. Verder heeft Malmgren met de AC Delco Camaro met 6,94 seconden en 198,99 mijl per uur alle Europese Pro Stock-records op zijn naam staan. Onlangs werd de met eremetaal behangen auto echter verkocht aan Tommy Leindahl. Na een eerste proefseizoen met relatief oud materiaal wil Leindahl zich volgend seizoen duidelijk met de kopposities gaan bemoeien.

Malmgren moest dus met de nodige spoed omzien naar een nieuw wapen. Na diverse gesprekken met chassisbouwer Jerry Bickel heeft Malmgren nu besloten opnieuw met volledig nieuw materiaal aan de start te verschijnen. De keus is daarbij gevallen op een Pontiac Grand Am, ook in de NHRA POWERade Drag Racing Series de meest succesvolle en kampioenschap winnende auto. Gezien de altijd goed gevulde orderportefeuille van Bickel zal het de nodige moeite kosten om de auto op tijd klaar te krijgen. Voordat de Grand Am in Europa wordt ingezet, zullen eerst de nodige testruns worden afgelegd tijdens enkele Amerikaanse wedstrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet