DTM

DTM: Heinz-Harald Frentzen voor Opel in DTM

Heinz-Harald Frentzen (links) met Opel-sportdirecteur Volker Strycek en de Zwitser Marcel Fässler, die al eerder door het merk werd vastgelegd

Oud-Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen rijdt komend seizoen voor Opel in de DTM. Dat werd vrijdagochtend aangekondigd tijdens een persconferentie in het Opel-hoofdkantoor in Rüsselsheim. De 36-jarige rijder uit Mönchengladbach, die in zijn loopbaan drie Grands Prix won, zal in 2004 naast Marcel Fässler, Peter Dumbreck en Manuel Reuter een Opel Vectra GTS V8 besturen. Na Jean Alesi, die na 201 Formule 1-races begin 2002 overstapte naar de DTM, is Frentzen de tweede oud-Formule 1-coureur die in het toerwagenkampioenschap een nieuw speelveld heeft gevonden.

Tekst: René de Boer  
Foto: PR

"Ik heb meteen gemerkt dat het hele team bijzonder gemotiveerd is. Volgens mij zijn de mogelijkheden om races te winnen aanwezig. Het is voor mij een uitdaging om mijn bijdrage aan het succes te leveren", aldus Frentzen. Carl-Peter Forster, voorzitter van de Raad van Bestuur van Opel, noemde Frentzen "een grote vechter en iemand die sympathie geniet, iemand die perfect bij het merk Opel past. Frentzen heeft nooit opgegeven, ook als het moeilijk was. Deze kracht is kenmerkend voor hem." Frentzen reed van 1993 tot en met 2003 in de Formule 1 voor de teams van Sauber, Williams, Jordan, Prost en Arrows. Daarvoor reed hij onder andere in het WK voor sportwagens, de Formule 3000, de Duitse Formule 3 en de Formule Opel Lotus, waarin hij in 1988 Duits kampioen werd. In de Formule 1 werd hij in 1997 tweede in de eindstand van het WK. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet