DNRT

DNRT: Tweede plaats Team Bleekemolen op circuit Oschersleben

Michael en Sebastiaan Bleekemolen zijn met hun Porsche 911 GT3 als tweede geëindigd in de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap. De race werd verreden op het circuit van Oschersleben. "Een kapotte bobine van één van de cilinders kostte ons de zege", aldus Sebastiaan. "De reparatie kostte circa vier minuten, op de finishstreep kwamen we uiteindelijk 18 seconden tekort. Zonder deze pech hadden we dus gewonnen." Vader en zoon Bleekemolen behouden de leiding in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap.

Tekst: PR

Na hun nagenoeg onbedreigde zege tijdens de 'Zandvoort 500' op 25 oktober, reisden Sebastiaan en Michael Bleekemolen af naar het circuit van Oschersleben voor de tweede ronde van het Winter Endurance Kampioenschap. Op het circuit in het voormalige Oost-Duitsland stond een race van vier uur op het programma. Teamgenoot David Hart moest verstek laten gaan wegens een sportblessure. Hij is bij de volgende race waarschijnlijk weer van de partij.  

In de kwalificatietraining stelden Sebastiaan en Michael de pole position veilig in het 31 auto's tellende veld. De concurrentie bestond onder meer uit teams met een Porsche 911, een Maserati 3200 GT en een Marcos LM600.
Na een probleemloze en foutloze eerste helft van de race, constateerde het team na 1 uur en 45 minuten een technisch probleem. "We hebben de tweede reguliere pitstop gebruikt om te kijken wat de oorzaak van de storing zou kunnen zijn", vertelde Michael Bleekemolen. "We konden het probleem toen niet meteen vinden. Later hebben we een extra stop gemaakt om een defecte bobine te vervangen. Dat kostte ons ongeveer vier minuten." 
Met nog een kleine anderhalf uur te gaan, hadden vader en zoon een achterstand van drie ronden op de raceleiders Ferdinand Kool en Jean-Pierre Verhoeven. Sebastiaan: "Op dat moment begonnen we aan een inhaalrace. We liepen iedere ronde vier tot zes seconden in, maar dat bleek uiteindelijk net niet genoeg. Op de finishstreep kwamen we 18 seconden tekort. De race had eigenlijk nog een paar minuten langer moeten duren!"

De volgende, vier uur durende race van het Winter Endurance Kampioenschap wordt op 4 januari op Circuit Park Zandvoort verreden.

Uitslag 4 uur van Oschersleben:
1. Ferdinand Kool en Jean-Pierre Verhoeven, Porsche 911;
2. Sebastiaan en Michael Bleekemolen, Porsche 911 GT3;
3. John de Vos en Rob Karst, Renault Clio. 

 

  

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet