DNRT

DNRT: Kool en Verhoeven winnen vier uur van Oschersleben

De vier uur van Oschersleben, de tweede ronde van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Ferdinand Kool en Jean-Pierre Verhoeven (Porsche 996). Michael en Sebastiaan Bleekemolen werden met hun Porsche 911 GT3 tweede, voor John de Vos en Rob Karst (Renault Clio, tevens winnaars in de klasse tot twee liter).

Ruim 30 auto's namen deel aan de vieruursrace op het circuit van Oschersleben in de voormalige DDR. De pole position was voor Sebastiaan en Michael Bleekemolen, die deze keer zonder David Hart aan de start verschenen. Hart heeft een ongeluk met een crossmotor gehad, volgens Sebastiaan Bleekemolen zal hij tijdens de Nieuwjaarsrace op 4 januari op Circuit Park Zandvoort wel weer van de partij zijn. De tweede startpositie was voor de nieuwe Speedlover Porsche 996 van Jean-Pierre Verhoeven en Ferdinand Kool. Laatstgenoemde kreeg de woensdag voor de race een telefoontje van André van Hoof, de vaste teamgenoot van Verhoeven, of hij interesse had om de vieruursrace te rijden. Kool zei 'ja' en legde daarmee de basis voor zijn allereerste race in iets anders dan een formuleauto! "Woensdag testte ik een Formule Renault V6 op Paul Ricard, donderdag zat ik op Zolder in de Porsche", aldus Ferdinand. "Het was mijn eerste kennismaking met de auto en tevens de shake down van de auto."

Pech

De supersnelle Marcos LM600 van Cor Euser en Max Stanco moest achteraan starten na problemen in de training. De auto, de snelste van het veld, lag al vlug op kop. Halverwege de race was het echter over voor de equipe, nadat de Marcos in het grind strandde.  
Team Bleekemolen leek op dat moment te gaan winnen, maar de Porsche van vader en zoon kreeg na zeven kwartier racen technische problemen. Na enige tijd kwam het team erachter dat een bobine van één van de cilinders defect was geraakt. De reparatie kostte het team circa vier minuten.
In het laatste deel van de race liep de familie Bleekemolen weliswaar in op Kool en Verhoeven, maar dat was onvoldoende om de zege te pakken. Op de finish hadden de winnaars een voorsprong van nog maar 18 seconden over.
John de Vos en Rob Karst kwamen als derde algemeen over de finish, met hun Renault Clio wonnen ze daarmee de klasse tot twee liter. Frans Verschuur en Paul van Splunteren, ook met een Clio, werden vierde algemeen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet