Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Podiumplaats voor Paul Meijer in Nissan World Series in Spanje


Op het circuit van Jarama in Spanje heeft Paul Meijer zijn eerste race-ervaringen opgedaan in de Nissan World Series Light. In de stromende regen weerde de Nederlander zich dapper en scoorde een vierde en een derde plaats. Beide wedstrijden waren een simpele prooi voor de Argentijn Juan Cruz Alvarez, die voordien al kampioen was geworden.

Tekst en foto: PR Dat de kwalificatietrainingen op een droge baan werden gereden maar de beide races in de regen, was voor Paul Meijer een extra handicap. Ondanks enkele testdagen kende de kersverse Nederlandse Formule Renault-kampioen de auto natuurlijk nog niet goed genoeg om ook in de regen zijn al bewezen snelheid ten volle uit te buiten. De Formule Nissan Light heeft zo'n zeventig pk meer dan een Formule Renault en ook veel meer trekkracht. Dat valt niet mee om al dat vermogen goed op het natte asfalt over te brengen", concludeerde Meijer nadat hij beide races erop had zitten. De eerste race ging hij als vierde in maar hij raakte een plekje kwijt in het startgewoel. Enkele ronden later had hij die plaats weer terug maar hij kwam net een halve seconde te kort voor het podium. Daarbij werd hij bepaald niet geholpen door de wagenafstelling want in de regen bleek zijn auto erg onderstuurd.

Voor de tweede race werd de hele afstelling overhoop gehaald maar Meijer kwam er al snel achter dat dat een averechtse uitwerking had. Hij startte vanaf de vijfde als een kogel en had al bij de eerste bocht twee plekken goedgemaakt. Enkele ronden later dook zijn auto al op de tweede plaats op, vlak achter kampioen Alvarez. Maar een steeds sterker wordend onderstuur noopte hem gas terug te nemen, waardoor hij weer een plek kwijtraakte. "Jammer, maar in mijn allereerste Nissan World Series Light-evenement stond ik toch maar mooi even op het erepodium. En daar ben ik best trots op", lachte Meijer na afloop.Wat deze trip voor de toekomst betekent is in dit stadium nog niet te vertellen. Volgend jaar trekt de Nissan World Series Light de wereld in, met tevens een weekend in Sjanghai (China) en in Dubai (Verenigde Emiraten). En het is zelfs niet ondenkbaar dat er ook een evenement in ons eigen Zandvoort gaat komen.

"Zoals gewoonlijk zal het budget bepalend zijn. Wat mij betreft lijkt het er nu op dat het of de Euroseries Formule Renault wordt of deze Nissan World Series Light".

Uitslag eerste race:
1. Juan Cruz Alvarez (Arg); 17 ronden; 2. Julien Vidot (Fra) op 12"108; 3. Ananda Mikola (Indo) op 14"132; 4. Paul Meijer op 14"741; 5. Milos Pavlovic (Joeg); 6. Mathias Lauda (Oos) op 23"471

Uitslag tweede race:
1. Juan Cruz Alvarez 17 ronden; 2. Julien Vidot op 4"409; 3. Paul Meijer op 11"523; 4. Ananda Mikola op 15"042; 5. Mathias Lauda op 16"186; 6. Adrian Valles (Spa) op 30"443

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet