GT

Div: Euro GT Series overweegt deelname V8STAR wagens

De Euro GT Series onderzoekt de mogelijkheid de racewagens uit de Duitse V8STAR serie op te nemen in de Euro GT races. Wanneer voldoende deelnemers worden aangemeld, kan een aparte klasse binnen de Euro GT grid worden gevormd met een eigen puntenklassement. Voor 2004 wordt een programma van acht evenementen voorbereid met elk twee races van 45 minuten.

Tekst: PR

In 2003 heeft de Euro GT Series een beperkt programma afgewerkt, maar voor 2004 worden weer acht rondes voorbereid met elk twee races. De evenementen zullen plaats vinden in Duitsland, België, Nederland, en Italië, en mogelijk ook in Engeland en Frankrijk.

De Euro GT Series, opvolger van de bekende Ferrari " Porsche Challenge, kent vanouds twee klassen, de GT klasse en de N-GT klasse, die vrijwel geheel volgens FIA GT Regulations rijden (maar gedeeltelijk zonder air restrictors). In 2003 werd de Euro Promo Series toegevoegd om rijders in snelle toerwagens de gelegenheid te geven met de Euro GT Series kennis te maken.

Momenteel wordt onderzocht, of de Euro GT Series een goed tehuis kan bieden aan auto's uit race series, die in 2004 niet van start gaan. Allereerst dienen zich de auto's uit de V8STAR klasse aan. Het programma en de faciliteiten van de Euro GT Series (zoals bandenservice, en hospitality en catering voor het hele team) zouden bij de professionele V8 Star teams goed passen en onacceptabele snelheidsverschillen op de baan zijn niet te verwachten.

De auto's uit de V8-Star serie zouden rijden volgens het reglement van 2003. Wanneer voldoende teams zich voor het seizoen aanmelden (ten minste tien auto's), kan een aparte klasse worden gevormd, die van start gaat samen met de GT, N-GT, en Euro Promo auto's. De nieuwe silhouetklasse zou dan een eigen puntentelling krijgen en een eigen jaartitel.

De Euro GT Series hoopt ook andere bijzondere auto's aan te trekken, zoals Amerikaanse silhouetauto's, bolides die niet langer in andere race series terecht kunnen, en auto's die (nog) geen (Europese) homologatie hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet