Diversen

Div: De KNAF huldigt haar kampioenen
Tijdens een sfeervolle en drukbezochte bijeenkomst heeft de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) haar nationale en internationale kampioenen van 2003 uitgebreid gehuldigd. De winnaars kregen hun fraaie trofeeën namens de KNAF overhandigd door voorzitter Arie Ruitenbeek. Een avondvullende 'Back to the Seventies Party' vormde het stijlvolle decor voor de feestelijke prijsuitreiking.Met deze zaterdagavond 29 november in Nieuwegein gehouden bijeenkomst sprak de nationale autosportbond haar waardering uit voor de prestaties van haar sporters. Alle kampioenen van de onder de KNAF ressorterende secties (autorensport, karting, rally, rallyracing, autocross, terreinsport en ovalracing) kregen naast lovende woorden een bij hun titel behorende trofee overhandigd. Totaal mochten daarmee 75 nationale kampioenen het podium betreden!

Speciale aandacht werd besteed aan de uitzonderlijke prestaties van Nederlandse coureurs op internationaal niveau. In 2003 werden door Nederlandse rijders drie Wereldtitels en één Europese titel in de wacht gesleept. Jan Lammers en John Bosch veroverden de Wereldtitel in de klasse FIA Sportscars terwijl Robert Dirks zich de beste ter wereld mocht noemen in de kart-klasse Super ICC. Bas Lammers behaalde bij de karters het Europees kampioenschap in de klasse Formule A. Als klein land sprak Nederland daarmee op het allerhoogste niveau in 2003 weer een duchtig woordje mee.

Ook KNAF Talent First-rijders Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung werden gefeliciteerd met hun uitstekende prestaties van dit seizoen. Ho-Pin Tung mag na het winnen van het Formula BMW Asia kampioenschap zelfs op korte termijn een test afleggen bij het BMW.Williams Formule 1-team!

De kampioenen ontvingen hun officiële KNAF-trofee, een gestileerde plaquette met inscriptie, uit handen van Arie Ruitenbeek, de voorzitter van de KNAF. De presentatie van de avond was in de deskundige handen van Olav Mol. Op de van hem bekende losse en vrolijke wijze praatte de Formule 1-verslaggever het programma aan elkaar.

Hoewel de prijsuitreiking natuurlijk het hoogtepunt van de avond vormde, had de KNAF ook voor een spectaculair omlijstend programma gezorgd. Spetterende showblokken met daarin onder andere een Grease-medley en Sister Act brachten de jaren zeventig weer tot leven. Zowel tijdens als na de optredens konden de aanwezigen de dansvloer betreden om vervolgens onder het genot van een hapje en drankje tot in de kleine uurtjes na te praten over het afgelopen seizoen.

Er werd echter niet alleen teruggekeken. De KNAF maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de feestavond haar nieuwe logo te presenteren. Het strakke en fraai gestileerde beeldmerk geeft de overkoepelende autosportbond een passende, moderne uitstraling en maakt de KNAF ook de komende jaren weer duidelijk herkenbaar.

 Tekst en foto's: pr

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet