Formula Ford

Formule Ford: Mike Stoffels test bij Geva Racing

  

De pas 16-jarige Mike Stoffels heeft onlangs getest bij Geva Racing. De jonge coureur is in onderhandeling met het team van Gert Valkenburg voor het komende seizoen in de Van Uitert Formule Ford.

Tekst: Roy van der Laan
Foto: Marco Antheunisse


Mike kreeg al in juli een test aangeboden van Gert Valkenburg, de eigenaar van Geva Racing. Op 20 november vond deze plaats op een halfnat Circuit Park Zandvoort. De jonge coureur begon allesbehalve optimaal voorbereid aan de test. "Ik kwam rechtstreeks uit mijn bed, ik was net genezen van een flinke keelontsteking", vertelde hij op 'Speed & Design'. Mike toonde zich onder de indruk van Geva Racing. "Het is een professioneel team. Bij mijn eerste kennismaking met een Mygale, na mijn seizoen in een Van Diemen bij het Speedlover team, werd ik goed begeleid. Ik heb veel gehad aan de adviezen van onder meer Stefan de Groot."  

Mike Stoffels test bij Geva Racing Stoffels kwam tot 'redelijke tijden', vond hij zelf. "Ik ben niet tot het uiterste gegaan. De auto is nieuw voor mij en de condities waren allesbehalve ideaal. Ik heb een goede indruk gekregen van Geva Racing en van de auto." 


Mike Stoffels bij de Mygale 2003 van Geva Racing, waarin hij getest heeft.

Sponsoring
Mike is positief over zijn kansen om voldoende budget bij elkaar te vinden voor een professioneel vervolg van zijn carriëre in de Van Uitert Formule Ford. De coureur uit Bemmel heeft al enkele sponsors voor het komende seizoen, waaronder Jonker Huissen, de HB Groep (een credit management supplier), AD Chemicals en Robo Randen. "Daarnaast hebben we een Businessclub en een Sponsorclub opgericht", vervolgt de coureur die een aangepaste VMBO-opleiding speciaal voor topsporters volgt. "Leden van de Sponsorclub worden uitgenodigd voor onze teampresentatie en zullen natuurlijk ook races van mij bijwonen. We willen onze sponsors tijdens een incentiveprogramma de kans geven om zelf op een circuit te rijden."  

Tienjarig jubileum
Mike Stoffels debuteerde het afgelopen seizoen in de Van Uitert Formule Ford. In zijn eerste race eindigde hij al meteen op de tweede plaats in de klasse First Division, in het vervolg van het seizoen behaalde hij nog twee podiumplaatsen. Hij sloot zijn eerste seizoen na de nodige pech af met de vierde plaats in zowel het NK als het Benelux-kampioenschap.
Mike begon al op zeer jonge leeftijd in de kartsport; hij vierde het afgelopen seizoen zijn tienjarig jubileum als coureur. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet