DTM

DTM: Mogelijke terugkeer Alfa Romeo, Scheider weg bij Opel?

Meer DTM-nieuws is ongetwijfeld donderdag (persconferenties Opel en Audi) en vrijdag (persgesprek DTM-organisatie ITR e.V.) op de Essen Motor Show te verwachten, maar vandaag al kwam het Duitse automagazine "auto motor und sport" in zijn online-uitgave met het verrassende bericht dat Alfa Romeo in 2005 in de DTM terugkeert. Basis voor de wedstrijdactiviteiten in de toonaangevende toerwagenserie van Europa zou de opvolger van de Alfa Romeo 156 zijn, waarbij de ontwikkeling van auto en chassis uitgevoerd zouden worden door Ferrari. Als mogelijke rijders noemt AMS Gabriele Tarquini, Nicola Larini en Timo Scheider, terwijl ook Sebastian Stahl, de "stiefbroer" van Michael en Ralf Schumacher (zoon van de huidige vriendin van vader Schumacher) genoemd wordt.

Tekst: René de Boer

Meldingen als deze verschijnen, zeker in het winterseizoen, met enige regelmaat. Zo meldde het tijdschrift uit Stuttgart vorig jaar ook al dat Maserati "zeker" in de DTM zou komen. Voor Alfa Romeo zou de stap echter iets waarschijnlijker zijn. Ook van 1993 tot en met 1996 was het merk uit Arese al in de DTM/ITC actief, destijds met de Alfa 155. In 1993, het debuutseizoen, won Nicola Larini voor Alfa Romeo de kampioenstitel in de DTM. Sinds twee jaar is de Duitse Alfa-importeur weer op bescheiden schaal in de autosport actief met de Alfa 147 Diesel Cup, die deel uitmaakt van het BERU Top 10-pakket. Sindsdien steekt het gerucht over een mogelijke terugkeer van Alfa in de DTM ook steeds weer de kop op. Nu zouden Michael Schumacher en Willi Weber, die ook manager is van Timo Scheider, voor een DTM-project hebben gepleit en vanuit Italië welwillende reacties vernomen hebben.

Overigens circuleren er rondom Timo Scheider, die in september in Zandvoort op weg leek naar zijn eerste DTM-zege, de laatste weken vele geruchten. Hij zou zich tijdens de DTM-finale op Hockenheim erg negatief over Christijan Albers hebben uitgelaten, hetgeen bij Opel zwaar werd opgenomen. Dat zou volgens het geruchtencircuit ook de reden zijn dat Scheiders contract bij Opel niet verlengd wordt. Donderdag wil het merk uit Rüsselsheim tijdens de Essen Motor Show meer DTM-nieuws melden. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet