Formule 3

F3: Tweede plaats voor Robert Doornbos in F3 GP Korea! Na regen komt zonneschijn. Nadat Robert Doornbos tijdens de eerdere internationale F3 evenementen in Zandvoort (Marlboro Masters) en Macau het strijdtoneel in sterke posities moest verlaten door technische tegenslag, bracht de seizoensafsluiter afgelopen weekend in Korea hem de beloning voor een jaar hard knokken. Met een respectievelijk derde en een tweede plaats in beide races op de Changwon Raceway, liet Robert zien dat er met hem terecht rekening moet worden gehouden in de toekomst!

Tekst en foto: PR

Uitkomende voor Team Menu Motorsport, zette Robert al in de vrije trainingen voorafgaande aan de GP snelle rondetijden op de klokken in zijn Dallara F303 Opel Spiess. Door zich op vrijdagmiddag aansluitend als twee na snelste te kwalificeren in zijn groep (ev en startnummers), eisde de geboren Rotterdammer een verdienstelijke 4e overall positie op de grid voor zich op.


In de eerste race weet de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Doornbos
één positie te winnen om daardoor al op zaterdag voor het eerst het podium te mogen beklimmen. Robert: "In de kwalificatie had ik zorgvuldig omgesprongen met mijn banden, waardoor ik op nieuwe banden de race kon aanvangen. Deze strategie werkte prima, want ik kon de gehele race hard pushen en uiteindelijk een mooie derde finishpositie afdwingen."

Door wederom een bliksemstart tijdens de tweede race te hebben, schuift Robert al direct op van de derde naar de tweede positie. Raceleider Antinucci blijkt echter ook voor Robert niet bij te benen, zodat de door Komatsu ondersteunde 22-jarige coureur genoegen moet nemen met een uiteindelijk schitterende tweede plaats tijdens dit toonaangevende internationale evenement. Robert: "Ik had een prima start, maar kon in het vervolg van de race Richard Antinucci niet meer bijhouden. Het is jammer dat ik de laatste race van 2003 niet winnend kon afsluiten, maar ik ben desalniettemin uitermate in mijn nopjes met deze mooie tweede plaats. Er is geen betere manier om mijn F3 carriëre af te sluiten, niet?!"

RACE UITSLAG F3 GP KOREA:
01 Richard ANTINUCCI USA Dallara F302/3 Renault-Sodemo 47 ronden
02 Robert DOORNBOS NED Dallara F302/3 Opel-Spiess + 1.982s
03 Nelson PIQUET JR BRA Dallara F302/3 Renault-Sodemo + 2.473s
04 James COURTNEY AUS Dallara F302 Toyota-Tom's + 3.001s
05 Tatsuya KATAOKA JPN Dallara F302 Toyota-Tom's + 8.481s
06 Robert KUBICA POL Dallara F302 Opel-Spiess + 9.104s

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet