WTCC

ETCC: Duncan Huisman wint voor derde maal op rij Macau Guia-toerwagenrace

 

Met startnummer 1 op weg naar zijn derde zege: Duncan Huisman was met de Carly-BMW 320i opnieuw oppermachtig in Macau 

In de voormalige Portugese kroonkolonie Macau heeft Duncan Huisman voor de derde maal op rij de Macau Guia-toerwagenrace op zijn naam geschreven. Met zijn BMW 320i van Carly Motors bleef hij de Duitsers Franz Engstler en Marc Hennerici, beide ook met BMW, voor. "Een fantastisch gevoel, ik ben er echt heel blij mee. Zeker ook omdat ik de eerste coureur ben die de race drie keer achter elkaar gewonnen heeft. Er zijn wel meer rijders die Macau drie keer hebben gewonnen, maar nooit eerder drie overwinningen op rij", verklaarde Huisman direct na zijn overwinning tegenover AUTOSPORT.NL. "In de eerste race had ik het nog wel even lastig, want ik een vrij slechte start en zat achter Andy Priaulx, maar in de derde ronde stak ik hem voorbij en reed daarna de overwinning naar huis. In de tweede race was er helemaal geen druk van achteren meer, ik kon mijn eigen race rijden."
  

Tekst: René de Boer 
Foto: PR


Zoals altijd in Macau werd de totale uitslag gebaseerd op de optelling van twee races. In de eerste wedstrijd nam BMW-rijder Priaulx de leiding, gevolgd door Huisman, die, gestart als tweede, niet helemaal optimaal weg kwam. Nog slechter verliep het voor de lokale held André Couto, die weliswaar als snelste had getraind, maar met zijn Alfa gelijk bij de start al veel terrein verloor en daardoor al zijn ambities zag vervliegen. Couto had graag de eerste rijder willen worden die in Macau zowel de Formule 3-race als de toerwagenwedstrijd wint, maar een motorprobleem in de elfde ronde maakte een definitief einde aan zijn aspiraties. E Duitse BMW-coureur Jörg Müller had dezelfde missie, maar ook hij moest voortijdig de strijd staken na een aanrijding met de Britse Honda-rijder Simon Harrison, eveneens in de elfde ronde.

Voor Duncan Huisman daarentegen was er geen vuiltje aan de lucht. Eenmaal voorbij Priaulx zette hij de gang van zaken naar zijn hand, afgezien van wat kleinere problemen met de koppeling, die echter zijn goede resultaat niet in gevaar brachten. In de tweede race nam hij bij de start de leiding en stond die nimmer meer af, zodat zijn derde Macau-zege op rij uiteindelijk een feit was. De Duitsers Engstler en Hennerici eindigden op de plaatsen twee en drie en maakten daarmee het BMW-succes compleet. Ook voor Carly Motors is de overwinning van Duncan Huisman in Macau natuurlijk een fraai resultaat. Na de zege van Patrick Huisman in 2000 en de overwinningen van broer Duncan in de afgelopen twee edities is het Leidse team nog steeds ongeslagen in Macau sinds daar het Super Production-reglement van kracht werd, hetgeen als een bijzonder sterke prestatie mag worden beschouwd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet