Sportscars

Sportscars: Tom Coronel sterk in kwalificaties op Le Mans

Tom Coronel heeft zich vandaag van zijn beste kans laten zien op Le Mans. In zowel de kwalificatie voor de EuroBOSS als de 1000 km race van Le Mans is hij voorin het veld te vinden. De Huizenaar zal morgen vanaf de eerste startrij vertrekken in de EuroBOSS race, terwijl hij de 1000 km race in de Lister vanaf de derde plaats zal aanvangen.

Tekst: PR

"Het was echt super vandaag", aldus Tom. "Ik heb bijna de hele dag in een race auto gezeten en ik heb echt enorm veel gereden. Flink genieten dus. De kwalificatie voor de 1000 km race ging super. We reden met de 'oude' motor, dat wil zeggen met de motor die we ook in de race gebruiken. De experimentele motor waarmee we eerder deze week reden is nog iets te vers en heeft nog wat ontwikkelingswerk nodig. Met die wetenschap is het echt super dat we hier derde staan. We wisten natuurlijk dat de Audi en de Dome van Jan Lammers nog een maatje te groot zijn voor ons, maar dat we daar direct achter staan is voor ons ook een aangename verrassing. Met name van de Courage en de Pescarolo auto had ik meer verwacht. Dit is tenslotte hun thuiscircuit en hun workshop is hier echt letterlijk om de hoek.

In de EuroBOSS ging het ook erg goed. Ik sta op de tweede plaats acher Nick Dalli, mijn teamgenoot bij Ascari. Achter mij staat Klaas Zwart, de leider in het kampioenschap. Nick staat tweede, dus ik zit echt midden in de titelstrijd. Mijn andere teamgenoot, Henk Thuis, deed het minder goed. Eigenlijk is hij mijn grootste concurent omdat hij hier ook een gastoptreden maakt. Hij ging behoorlijk onderuit met de Ascari, maar gelukkig heeft hij er op een paar flinke kneuzingen in zijn portemonee na niets aan overgehouden.", grapte Tom in het bijzijn van de Brabantse schokdemperspecialist.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet