WTCC

ETCC: Vertrek voertuigen naar Macau

Met een week te gaan stond vandaag een grote groep wagens gereed om vervoerd te worden naar Macau, China. Volgend weekend wordt aldaar de 50 editie van de Macau Grand Prix verreden.Met vlucht EK9992 van Emirates Cargo Airlines vertrokken de wagens om 03 uur in de ochtend via Dubai naar Macau. 

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters  

 

Het is wit, het is een BMW en hij is van Carly Motorsport uit Leiden. In Macau zal hij bestickerd worden dus het is nog even gissen of Duncan Huisman, Jorg Muller of Andy Priaulx erin zal gaan rijden. 

 

Oke, toegegeven, het is een echt zoekplaatje. Maar onder al het plastic en de spanbanden is de bolide van Robert Doornbos te vinden. De bekende kleur van Ghinzani waarin we Robert beter kennen is verruild voor de blauwe van Menu Motorsport uit de UK.

 

Op het platform van Schiphol stonden de toerwagens uit de Guia race gebroederlijk naast de Formule 3 wagens. 

 

Nu staan de BMW's van Engstler en Carly Motorsport nog gebroederlijk boven elkaar. Volgende week zullen ze om elke meter strijden.

    

  

 

Elke centimeter telt in de luchtvracht business. Natuurlijk ook het goed vastzetten van de lading. Tijdens de lange vlucht mag deze zich absoluut niet verplaatsen. 

 

De wagen van de teamgenoot van Robert Doornbis, Austin, staat ook klaar voor vertrek. 

 

En zo stond al het materieel en de wagens te wachten in een fris herfstzonnetje op het vliegtuig wat hen naar Macau zal vervoeren. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet