Sportscars

Sportscars: Jan Lammers met Andy Wallace in Le Mans 1000 KM


 

Jan Lammers start aanstaande zondag met zijn Racing for Holland in de Le Mans 1000 KM in Frankrijk. De organisatie van de 24 uur van Le Mans, de ACO, start volgend jaar met de European Le Mans Series, een kampioenschap van vier 1000 KM races op Monza, Nürburging, Silverstone en Spa, voor sportscars en GT auto's, zoals die jaarlijks ook tijdens de 24 uur van Le Mans aan de start verschijnen. De Le Mans 1000 KM is een proefrace voor dat bij voorbaat belangrijke kampioenschap en telt dan ook veel (bijna veertig) deelnemers uit Europa, Japan en Amerika.

Tekst: PR 

Jan Lammers start zondag samen met Andy Wallace, de Engelsman met wie hij ondermeer al de 24 uurs races van Le Mans en Daytona won. Wallace reed ook afgelopen juni tijdens de 24 uur van Le Mans voor Racing for Holland, als teamgenoot van Jan en John Bosch.
Racing for Holland is gisteren in Le Mans gearriveerd voor de 1000 Km race van aanstaande zondag. Enkele teams testen sinds een paar dagen al op het korte Bugatti circuit, maar Racing for Holland komt morgen pas tijdens de officiële training in actie, omdat het onlangs al een aantal dagen op het circuit testte, samen met bandenleverancier Dunlop.
Vandaag, vrijdag, vinden de keuringen plaats. Niet zoals op Le Mans gebruikelijk op een plein in de stad, maar in een grote veilinghal, mede met het oog op de kou. Want koud is het in Le Mans, maar tot dusver wel zonnig. Perfecte omstandigheden dus, zo lijkt het.
De keuring van de Racing for Holland Dome vond plaats om tien over negen vanochtend.

De training en kwalificatie worden morgen als volgt verreden:

09.00 - 09.45 vrije training alle auto's
10.30 - 11.15 kwalificatie voor GT en GTS
11.25 - 12.10 kwalificatie voor LMP en LMGTP
14.00 - 14-45 kwalificatie voor GT en GT
15.00 - 15.45 kwalificatie voor LMP en LMPGTP
Zondag wordt eerst om negen uur een half uur durende warm-up sessie verreden. De race gaat om twaalf uur precies van start.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet