FIA F3000

F3000: Robert Doornbos de snelste in Formule 3000-test

De naam van Robert Doornbos prijkte gisteren bovenaan de lijsten van de officiële Formule 3000-test in Jerez, Spanje. De Rotterdammer klokte voor kampioensteam Arden de snelste tijd en troefde daarmee onder anderen Nico Rosberg af. De prestaties van Doornbos maakten goede indruk op Arden-teambaas Christian Horner: "Hij heeft veel potentieel!"

Tekst: Christiaan W. Lustig

Doornbos bovenaan voor kampioenen Arden
Robert Doornbos deed het hart van de Nederlandse autosportliefhebber de afgelopen dagen sneller kloppen. De Rotterdammer nam deel aan een officiële Formule 3000-test op het Circuito de Jerez de la Frontera. Hij reed voor het kampioensteam Arden International en klokte meteen maar de snelste tijd. Daarmee hield Doornbos de hoogaangeschreven Fin Nico Rosberg (zoon van) en de meer ervaren Tony Schmidt achter zich. "Woorden schieten tekort om mijn F 3000-ervaring bij Team Arden van deze week te beschrijven," zei Doornbos op zijn officiële website. "Een F3000-auto is echt fantastisch. Als ik op nieuwe banden reed en met een goede afstelling, was het bijna ongelofelijk hoe snel hij ging..."

Teambaas Horner onder de indruk van prestaties
De prestaties van Robert Doornbos gingen niet onopgemerkt voorbij. Christian Horner, teambaas van Arden, zei tegenover het Britse Autosport: "Ik was enorm onder de indruk. Hij bouwde het goed op en bracht alles samen op een nieuw setje banden. Hij heeft veel potentieel!" De andere coureur die voor Arden reed, deze week, was de Brit James Rossiter. Nelson Piquet, jr. (natuurlijk: zoon van) reed vandaag alleen enkele opwarmronden in voorbereiding op zijn testdag van morgen (vrijdag). Nicolas Lapierre reed gisteren een privé-test voor Arden.

De uitslag (officieus)
1. Robert Doornbos Arden 1m 32,33s
2. Nico Rosberg Coloni 1m 32,57s
3. Tony Schmidt Ma-Con 1m 33,24s
4. Raffaele Giammaria Durango 1m 33,75s
5. Norbert Siedler Coloni 1m 33,97s
6. Toshihiro Kaneishi Ma-Con 1m 34,31s
7. James Rossiter Arden 1m 34,57s
8. Ferdinando Monfardini Durango 1m 36,75s

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet