Diversen

Formule Renault 2.0/3.5: Nederlanders verzamelen punten op Oschersleben

Afgelopen weekend was het Renault World Series pakket te gast op Oschersleben. De Nederlandse afvaardiging verzamelde aardig wat punten voor de diverse Renault kampioenschappen, terwijl Carlo van Dam in de Formule Renault Eurocup een fraaie derde podiumplek wist te bemachtigen.

Tekst: Willem J. Staat

Eurocup Formule Renault 2.0L
De Japanner Kobayashi won de eerste wedstrijd onder wisselvallige weersomstandigheden. Favoriet Michael Ammermüller moest reeds na l ronde aan de kant. Junior Strous kende weinig geluk in deze wedstrijd, aanvankelijk bezette hij de zevende plek, maar incasseerde een penalty voor het inhalen onder safety-car en viel kort daarna uit. Carlo van Dam behaalde in de eerste race een zesde positie.
In de tweede wedstrijd domineerde Ammermüller weer als vanouds, alleen Yann Clairay kon het tempo van de Duitser enigszins bijhouden. Van Dam eindigde keurig als derde. "Tijdens de wintertests waren we hier snel, maar Ammermüller en Clairay waren dit weekend simpelweg niet bij te houden. Xavier Maassen eindigde als tiende, gevolgd door Junior Strous.

World Series Renault 3,5L
Chaotische toestanden bepaalden de grid van de eerste wedstrijd. Een zware regenbui noopte de organisatie de start van de eerste wedstrijd een aantal minuten uit te stellen. KTR coureur Jaap van Lagen werd eigenlijk een beetje het slachtoffer van deze situatie, want bij het 5 minuten signaal had het KTR Team nog niet alle banden gemonteerd. Jaap werd evenals Tomas Kostka en Milos Pavlovic voor dit akkefietje met een drive-through penalty bestraft. Uiteindelijk finishte hij nog als zevende. In de tweede wedstrijd werd Jaap uitstekend vierde.
Zijn KTR teamgenoot Tristan Gommendy eindigde tweemaal als tweede achter de Pool Roberto Kubica, die in beide races de volle winst pakte.
Een uitstekende teamstrategie leverde Gommendy voor de tweede maal onder erbarmelijke weersomstandigheden een tweede plek op. "Ik houd hier wel van" aldus de Fransman na afloop. Markus Winkelhock verloor de leiding in de tweede wedstrijd door het missen van een rempunt.De Pool Kubica voert met 117 punten het kampioenschap aan.

Megane Trophy
In de Mega Trophy werd de Equipe Verschuur door veel pech achtervolgd. De Portugees Campanico won de eerste wedstrijd, terwijl Jeffrey van Hooydonk een chaotische tweede wedstrijd won.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet