Supercar Challenge

DSC: Na de Finaleraces Hockenheim zijn de kampioenen bekend
Na de zeer spannende finaleraces op het circuit Hockenheim in Duitsland zijn de kampioenen van het seizoen 2003 bekend. Peter vd Kolk / Rob Knook zijn kampioenen in de GT, Hans Ambaum in de Divisie Supersport en Albert Priem in de Divisie Sport.

Tekst: Berry van Elk - Foto's: Robbert Maas, Roel Louwers, Frederika Welle Donker

In de Sport divisie heeft Albert Priem na veel problemen in het begin van het jaar de kampioenstitel toch weten te pakken. Na in de laatste race met pech nog net de laatste 2 belangrijke punten te pakken wist hij zich veilig te stellen voor Dirk van Engelenhoven die met zijn Renault Clio RS tot op het uiterst ging. Equipe Alex Schoep en Max schoep wisten derde te worden met ook hier en daar de nodige pech.In de Supersport bleef het ook tot in de laatste wedstrijd spannend, nog niets was beslist. Hans Ambaum die in het midden van het seizoen zijn BMW M3 volledig kort reed tegen een bandenstapel wist met de oude BMW Z3 van Nol Kohler de laatste punten te behalen.


 
Dit gevolgd door de twee Marcos Mantissen van Arthur Janssen en Nol Kohler zelf. In de laatste wedstrijd van het jaar zorgde een klap tussen Arthur en Nol er echter wel voor dat ze hun beiden auto's finaal op elkaar kapot reden waardoor Hans Ambaum er met de titel vandoor ging.In de Divisie GT ging het Duel tussen Cor Euser en Peter vd Kolk / Rob Knook. Bij de eerste race dit seizoen bleek het al spannend te gaan worden in de GT, de nieuwe Engelse deelnemer Graham Coomes zette iedereen versteld toen hij tijdens de Paasraces won, later bleek hij iets te vroeg stil te hebben gestaan tijdens de pitstop maar hij bewees wel dat hij snel was in zijn 2 liter Honda Accord. Verder in het seizoen brak het Duel los tussen de twee sterke Marcossen van Peter vd Kolk / Rob Knook en Cor Euser. Omdat Cor Euser in het midden van het seizoen een redelijke voorsprong had opgebouwd ging hij in op een aanbieding om mee te rijden in de V8star. Later het seizoen bleek dit een dure gok te zijn want hiermee was hij zijn voorsprong volledig verloren. Dit zorgde overigens wel voor een zeer spannend einde dat tot in de laatste ronde van race 2 op Hockenheim doorging. Peter vd Kolk / Rob Knook gaan er met de titel vandoor in de Divisie GT, met op de tweede plaats Cor Euser en met op de derde plaats Graham Coomes.

Uitslag kampioenschap
In de divisie GT
1. Rob Knook / Peter vd Kolk (236 punten)
2. Cor Euser (233 punten)
3. Graham Coomes (191 punten)

In de divisie Supersport
1. Hans Ambaum (180 punten)
2. Nol Kohler (157 punten)
3. Arthur Janssen (156 punten)

In de divisie Sport
1. Albert Priem
2. Dirk van Engelenhoven
3. Alex Schoep / Max Schoep

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet