Supercar Challenge

DSC: Knook en Van der Kolk kampioen Dutch Super Car Challenge

Na twee races waarin rekenwerk minstens zo belangrijk was als racevaardigheid hebben Rob Knook en Peter van der Kolk de titel in de Dutch Super Car Challenge binnengehaald.

Na het wederom behalen van de titel Europees kampioen in de Euro GT series werd Knook afgelopen weekend op het circuit in Hockenheim voor de vijfde opeenvolgende keer Nederlands toerwagenkampioen. Het team, dit jaar ongeslagen in de Euroseries, kreeg in de Super Car Challenge de kampioenstitel niet cadeau. In het algemeen kampioenschap leidde het team van Rob Knook en Peter van der Kolk met 204 punten, Cor Euser volgde op 190 punten en de Engelsman Graham Coomes stond derde met 175 punten. Met deze twee wedstrijden waren nog 44 punten te verdienen.

Vrijdag om 16.05 uur was de start van de eerste wedstrijd. Cor Euser vertrok van pole en ging er direct als een speer vandoor, de naast hem gestartte Coomes bleef echter staan. Toon van de Haterd profiteerde en schoof zijn Marcos Mantis achter die van Euser. Ook Rob Knook had een fantastische start en klampte aan achter Van de Haterd. De twee Mantissen

Waren door de rest niet meer te achterhalen, Knook en Van der Kolk moesten alles uit de kast halen om de derde plaats voor zich op te eisen. Samen met Cooms en Snel vochten ze rondenlang een fraai gevecht uit. Coomes trok hierbij aan het langste eind en werd derde, Van der Kolk werd vierde en Snel vijfde.

Dit betekende dat de voorsprong van Knook/v.d Kolk was geslonken van14 naar 6 punten. In de laatste wedstrijd moest dus een tweede plaats worden behaald, of als iemand anders dan Euser de snelste raceronde zou rijden een derde. De uitslag van de eerste wedstrijd was tevens de startopstelling van de laatste wedstrijd van het seizoen.

Bij de start op zaterdag wist Rob Knook de tweede plaats te pakken achter Euser, Van de Haterd was nu derde. Nu was het aan Knook om de verdedigende lijnen aan te houden en v/d Haterd te blokken, dat lukte een aantal ronden. Toen wist Van de Haterd Knook te passeren en reed daarbij ook de snelste ronde, waarmee Euser een benodigd puntje werd ontnomen. Van de Haterd en Knook vochten vervolgens nog een robbertje uit, waarbij Van de Haterd in de grindbak eindigde.

Dit leidde tot de situatie dat Peter van der Kolk na de wissel, die gepaard ging met enig reparatiewerk, de tweede plaats moest zien vast te houden en de auto heel te houden. Na 60 minuten stonden Euser, Knook/v.d Kolk en J. v/d Voort/v/d Meijden als resp. 1-2-3 op het scorebord.

Eindstand in het kampioenschap:
1 Rob Knook/ Peter v/d Kolk 236 pts
2 Cor Euser 233 pts
3 Graham Coomes (GB) 181 pts
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet