Formule 3

F3: Tweede plaats voor Robert Doornbos in Magny-Cours

Dit weekend vonden op het Grand-Prix Circuit van Magny-Cours de finaleraces plaats van de eerste jaargang van het F3 EuroSeries kampioenschap. Nadat de titel drie weken geleden tijdens de race in Hockenheim (Duitsland) al vergeven was aan de Australiër Ryan Briscoe, stonden dit weekend alleen nog dagzeges op het menu. Uiteraard deed ook onze landgenoot Robert Doornbos hier weer een gooi naar!

Tekst: PR

Startende vanaf een 15de positie op de grid tijdens de eerste race, klom de in Rotterdam geboren Team Ghinzani-coureur al op zaterdag op naar een vernoemenswaardige 9e finishpositie. Robert: "Het is jammer dat het resultaat van zaterdag niet ons echte potentieel toonde, want de wagen is hier werkelijk heel competitief. Vanwege de lage temperaturen hier in Nevers was het echter lastig om de remmen 'op temperatuur' te houden, waardoor we in de kwalificatie niet ons kunnen konden tonen.

Een kleine dag later maakt de in Viareggio (IT) woonachtige coureur, het helemaal goed door vanuit een nette zevende startpositie naar een omposante tweede finishpositie te rijden. Na (weer) een briljante start ligt Robert al in de tweede bocht op plaats drie en nog geen ronde later weet hij ook de vanaf pole position gestarte Alexandros Margaritis in te halen voor de tweede plek. In de daarop volgende ronden rijdt Robert al snel het gat dicht naar raceleider Timo Glock, maar tijdens een allesbeslissende inhaalpoging van de 22-jarige Doornbos belandt deze kortsondig op het gras.
Robert: "Toen ik zo dicht bij Timo zat wilde ik echt alles geven om deze laatste F3 EuroSeries race van het seizoen te winnen. Timo gooide echter de deur dicht, waardoor ik even naast de baan kwam en genoegen moest nemen me t de tweede plaats. Ik ben enorm blij dat ik, net als in de eerste race van het seizoen, weer tweede ben geworden, want dit zijn toch de races die men het langste bij blijven! Over drie weken sluit ik mijn F3 hoofdstuk definitief af als ik samen met Menu Motorsport een gooi ga doen naar de overwinning in Macau en Korea. Maar voordat dit zover is, zal ik op 5 en 6 november aanstaande op Jerez (Spanje) testen voor het F3000 kampioenschaps-team van dit jaar, Team Arden."

Uitslag race 1:
1. Markus Winkelhock 
2. Olivier Pla 
3. Fabio Carbone 
9. Robert Doornbos

Uitslag race 2:
1. Timo Glock 
2. Robert Doornbos
3.  Alexandros Margaritis


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet