DNRT

DNRT: Team Bleekemolen wint Zandvoort 500
Het Winter Endurance Kampioenschap 2003/2004 is van start gegaan met de Zandvoort 500. De eerste ronde van het kampioenschap is gewonnen door Team Bleekemolen met een Porsche 911 GT3.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Tim Bohme

Ondanks dat de Dutch Supercar Challenge tegelijkertijd met de Zandvoort 500 een race op Hockenheim reed, was het startveld van de 500 kilometer lange klassieker op Circuit Park Zandvoort fraai. Er kwamen in totaal 42 auto's in actie, verdeeld over de klassen +2000 cc, -2000 cc, BMW Compact en Seat Ibiza TDi. De klasse tot twee liter bestaat bijna volledig uit Renault Clio's, waarvan maar liefst zes stuks van Equipe Verschuur. In de grote klasse waren Frits Hessing en Huub Vermeulen een grote kanshebber met hun Maserati 3200 GT, evenals Team Bleekemolen (Sebastiaan en Michael, aangevuld met David Hart) met een Supercup-Porsche van het team. Team Lammertink (Charles Brugman en Peter van Merksteijn, met een Porsche GT3 RS) en twee Zweedse equipes met elk een Porsche 996 GT3 completeerden de lijst met kanshebbers.Herfst
De trainingen werden onder typisch herfstachtige omstandigheden verreden. De kwalificatietraining voor de equipes met een even startnummer was nat, de rijders met een auto voorzien van een oneven startnummer reden hun tijdtraining op een droger en dus sneller circuit. De Hessing-Maserati vertrok van pole position, voor een Zweedse Porsche. Het team Jetstream Motorsport, met Simon Frederiks en Wim van Genderen, zorgde voor een mooie stunt door met hun Renault Clio de vierde tijd algemeen te rijden, voor enkele van de 'grote kanonnen' uit de klasse boven twee liter. Team Bleekemolen, de snelste in de 'even groep', moest vanaf de zesde startpositie vertrekken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet