DNRT

DNRT: Team Bleekemolen zegeviert overtuigend in Zandvoort 500
Zandvoort, 25 oktober 2003. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) en David Hart (Schiedam) hebben een fraaie zege behaald tijdens de Zandvoort 500. Het drietal lag nagenoeg de volledige, 500 kilometer lange race op kop met hun Porsche 911 GT3. De Zandvoort 500 op Circuit Park Zandvoort is de eerste race meetellend voor het Winter Endurance Kampioenschap 2003/2004.

Tekst en foto: PR

Team Bleekemolen neemt dit winterseizoen met een Porsche 911 GT3 deel aan het Winter Endurance Kampioenschap, een competitie waarin wordt gestreden om een officieel Nederlands kampioenschap. De eerste ronde van het kampioenschap trok 42 deelnemende teams, waaronder veertien uitkomend in de snelste klasse voor auto's met een cilinderinhoud van meer dan twee liter. Het startveld kende een sterke bezetting, met onder meer twee Zweedse teams die elk een Porsche 911 GT3 inzetten, een Maserati 3200 GT en enkele Marcos Mantissen.

Tijdens de tijdtraining was Team Bleekemolen veruit de snelste in de groep met even startnummers. Helaas voor het team uit Aerdenhout was het circuit tijdens de training voor auto's met een oneven startnummer droger en dus sneller. Michael Bleekemolen, die de start voor zijn rekening nam, moest daardoor vanaf de zesde positie aan de 'Zandvoort 500' beginnen.

Michael eiste al snel na de start van de race de koppositie op. Vanaf dat moment bouwden vader en zoon Bleekemolen en David Hart hun voorsprong geleidelijk uit. Na 117 ronden kwam de Team Bleekemolen Porsche als eerste over de finish, met een voorsprong van maar liefst drie ronden op hun achtervolgers. Het team legde de 500 kilometer in een kleine vier uur af. "Het was een probleemloze race", aldus Sebastiaan Bleekemolen. "We hebben geen enkel technisch probleem gehad." "We hebben veel tijd gewonnen met onze snelle, gesmeerd verlopende pitstops", vulde Michael Bleekemolen aan. "Onze teamleden in de pits hebben uitstekend werk verricht."

Het Winter Endurance Kampioenschap telt vijf races. De volgende race wordt op 7 december op het circuit van Oschersleben (D) verreden. Op 4 januari komt het veld weer in actie op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Zandvoort 500:
1. Sebastiaan en Michael Bleekemolen en David Hart, Porsche 911 GT3, 117 ronden in 3:53:03.328
2. Charles Brugman en Peter van Merksteijn, Porsche GT3 RS, op 3 ronden
3. Koit Veertae, Ulf Karsson en Edward Sandström (S/S/S), Porsche 996 GT3, op 3 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet