Formula Ford

Formule Ford-kampioenschappen slaan handen ineen

Vertegenwoordigers van de Formule Ford-kampioenschappen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland/Benelux en Zuid-Afrika hebben onlangs afgesproken om intensief te gaan samenwerken. Het doel is het versterken van de diverse kampioenschappen en van het Formule Ford Festival, het officieuze WK Formule Ford op Brands Hatch. De vertegenwoordigers van de verschillende kampioenschappen vormen een werkgroep die als International Formula Ford Promotions (IFFP) door het leven zal gaan.

Een eerste doel van de IFFP is het herwinnen van de positie van de Formule Ford als de enige echte formulewagenklasse voor jonge coureurs die door willen groeien. Voorheen was de weg naar de top duidelijk afgebakend: jonge coureurs begonnen in de Formule Ford en groeiden via de Formule 3 door naar de Formule 1 en klassen als het WK Sportscars. Door de komst van andere klassen, zoals de Formule Renault 1600 en de Formule BMW, is het aanbod wat versnipperd. De IFFP wil dat de oude tijden herleven en wijst hierbij onder meer op Jenson Button, die vanuit de Formule Ford de autosportladder met succes beklom.

In Nederland is de Van Uitert Formule Ford de enige echte opstapklasse voor jonge (kart)talenten. Voorbeelden van succesvolle ex-Formule Ford coureurs zijn Christijan Albers, Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel, Paul Meijer en Ton Strous jr.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet