IndyCar

IRL: Volledig herstel Kenny Brack

IRL coureur Kenny Brack zal naar verwachting volledig herstellen van de verwondingen die hij afgelopen zondag tijdens een weerzinwekkende crash opliep in de IRL Finale op de Texas Motor Speedway.

tekst Willem J. Staat.

Vandaag onderging Brack een operatie aan zijn enkels, de verwachting is dat het genezingsproces ongeveer drie maanden in beslag zal nemen. Naar het zich laat aanzien is de verwonding aan de rechterenkel het grootst.De andere verwondingen bestaan o.a. uit opgezwollen tenen, een wat stijve rug en een blauw oog. Kort voor zijn operatie sprak Brack met zijn bezorgde collega's Michael Andretti, Dario Franchitti en Bryan Herta. Toen Michael Andretti Brack voorzichtig inlichtte omtrent de aard van de crash antwoordde hij met Scandinavische nuchterheid, dat dit toch wel een echte crash was.
De verwachting is dat Brack op korte termijn vanuit het Parkland Memorial Hospital naar Indianapolis kan worden overgevlogen.Het Parkland Memorial Hospital verwierf exact 40 jaar geleden wereldfaam, toen chirurgen trachtten de neergeschoten President John F. Kennedy het leven te redden.Herstel zal ongeveer drie maanden vergen en de verwachting is dat Kenny Brack op 29 Februari 2004 weer aan de start van een IRL race zal staan! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet