V8 Supercars

V8 Supercars: Holden wint Bathurst

De combinatie Greg Murphy en Rick Kelly hebben met een Holden Commodore in een spectaculaire slotfase gewonnen.De fabrieks Holden van Mark Skaife liep in de eindfase een omstreden stop/go penalty op.

Tekst Willem J. Staat.

In de slotfase was de fabrieks Holden betrokken bij een aanrijding, waarbij Mark Skaife meer dan 15 ronden lang met een openslaande deur over het fabuleus gelegen circuit van Mount Panorama reed. Zelfs onder een safety-car fase. Na deze neutralisatie besloot de wedstrijdleiding Skaife met nog minder dan zes ronden te gaan een omstreden stop/go op te leggen. Deze beslissing beroofde Skaife niet alleen van de overwinning, maar ook van zijn titelkansen.Skaife kon er met zijn verstand niet bij dat de wedstrijdleiding rondenlang geen beslissing kon nemen. Dit is ontoelaatbaar mopperde de Holden Teamleider.

De overwinning ging nu naar de combinatie Greg Murphy/Rick Kelly, eveneens met een Holden. Murphy wint de Bathurst 1000 voor de derde keer, terwijl het voor de pas 20 jarige Rick Kelly de allereerste keer was. De Ford Falcon van Glenn Seton en Craig Lowndes finishte als derde met 4,9 sec.achterstand op de winnaars. De derde plaats ging naar de combinatie Steve Ellery en Luke Youlden. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet