Diversen

ADS: Finaleraces Circuit Park ZandvoortOnstuimige Finaleraces
Het weer tijdens de Finaleraces speelde voor een aantal races een grote rol. Op zaterdag bepaalden de wisselende weersomstandigheden in veel gevallen de volgorde op de startgrid. Bovendien werd de eerste race in de Habo DaCosta Formule Renault 2000 in de stromende regen gereden. De zondag kende twee gezichten, regen in de ochtend, opklaringen in de middag en weer regen in de namiddag. Bovenstaande foto geeft in één beeld goed het weekend weer. 

Fotografie: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Marco AntheunisseVoor en na
Tijdens een raceweekend is het gehele circuitterrein één en al bedrijvigheid. Enorme VIP-tenten verrijzen op het grijze asfalt en herbergen op zondag duizenden gasten. De dagen ervoor wordt met man en macht gewerkt om alles in gereedheid te brengen en daar gaat menig uurtje inzitten. Op bijgaande twee foto's is dezelfde locatie te zien voor en tijdens het weekend.Hoog gegrepen
Cable1 heeft wat presentatie betreft ook een naam hoog te houden. Iets dat ze nogal letterlijk nemen, gezien de presentatie tijdens de Finaleraces. Niets is te gek, hoogwerkers komen eraan te pas om alles voor elkaar te brengen.

3166 470cable1hoogNieuwe sterren
De Toyota Yaris Cup heeft zoals bekend zijn laatste race gereden en even werd door vriend en vijand gevreesd dat de A-evenementen volgend seizoen minder spektakel zullen bieden.
Gelukkig valt dat mee, sterker nog, het programma wordt uitgebreider;
Nadat eerst bekend werd gemaakt dat we volgend seizoen Mini Live kunnen verwelkomen (elders op de website meer hierover), tijdens de Finaleraces werd duidelijk dat er nog een nieuwe raceklasse op stapel staat: De uitvoering waarmee volgend seizoen geracet gaat worden was al te zien, op de paddock stond de SEAT die gereden heeft tijdens de 24 uur van Barcelona in september jl..

3192 470seat_interesse

Interesse
Over interesse had SEAT geen klagen, met name vele van de 35 Yaris coureurs kwamen eens een kijkje nemen. Maar ook uit andere klassen kwamen voldoende nieuwsgierigen langs. Het concept van deze nieuwe Cup, een langere afstandsrace op zaterdag en een sprintrace op zondag, geeft weer wat extra's, want welke coureur wil er niet meer tijd achter het stuur doorbrengen? 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet