WTCC

ETCC: Independents Trophy voor Duncan Huisman


 

Tijdens de voorlaatste ronde van het EK Toerwagens in het Portugese Estoril veroverde Duncan Huisman de Independents' Trophy, de speciale prijs voor privérijders in het kampioenschap. Een fraai succes voor de rijder en het team van Carly Motors, en zeker ook een welkome financiële injectie. "Het is mooi dat ik hier de titel al gewonnen heb", aldus Huisman na de finish. "Ik heb niet teveel risico's genomen, want ik wilde geen schade rijden. Het winnen van de Independents' Trophy was ons doel voor dit seizoen en dat is nu gelukt. Ook wel mooi dat het uitgerekend hier in Estoril gebeurt, waar ik twee jaar geleden de titel in het EK Super Production verloor." Huisman werd vijfde en zesde tijdens de beide races in Portugal. Teamgenoot Tom Coronel werd elfde in de eerste wedstrijd en viel in de tweede race uit met een lekke band.

Tekst: René de Boer  
Foto's: PR/eurostc.com

De titelstrijd in de Independents' Trophy is dus beslist, maar in het algemeen klassement is het spannender dan ooit. De armada van Alfa Romeo sloeg in Estoril ongekend sterk toe, met een drievoudige zege in beide races: Tarquini won beide malen voor Larini en Colciago en staat daarmee, met nog twee races over twee weken in Monza voor de boeg, in het kampioenschap op gelijke hoogte met de Duitse BMW-rijder Jörg Müller. Vanwege een groter aantal overwinningen, zes tegen vier, is Tarquini echter licht in het voordeel.

Met het kampioenschap in een beslissende fase waren er in Estoril de nodige schermutselingen. Alfa haalde zich versterking in de persoon van James Thompson en die vervulde zijn rol als "killer" perfect door in beide races te strijden met Jörg Müller, met het nodige plaatwerkcontact. Niettemin delfde Thompson beide malen het onderspit, en ook de sportcommissarissen waren niet geheel te spreken over het rijgedrag van de twee opponenten. Ze besloten uiteindelijk geen verdere actie te ondernemen, maar dat het er tijdens de finale in Monza nog heftiger aan toe zal gaan, staat wel vast. Volop aandacht gaat dan ook uit naar de comeback van Alex Zanardi, die met een aangepaste BMW zal rijden.


De Alfa's waren sterk in Estoril met een drievoudige zege in beide races

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet