Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup Adieu



De laatste race in de Toyota Yaris Cup is gereden, de Yaris als opstartklasse voor beginnend talent is ten einde. Na drie uiterst succesvolle jaren geeft Toyota het symbolische stokje door. Nieuwkomers in de autosport zullen de beginselen van het cupracen ergens anders moeten leren.

Fotografie: Gerrie Hoekstra
Tekst: Marco Antheunisse


Toyota Yaris Cup adieu Een dergelijke beginnersklasse vervult voor nieuwkomers in de racerij zeker een belangrijke functie. Niet alleen als leerschool voor jong talent, zoals bijvoorbeeld Paul Meijer, Christiaan Frankenhout en Paulien Zwart hebben aangetoond, maar ook voor teams die met het racen een prima link leggen tussen zakelijke belangen en ontspanning in een racy atmosfeer.

Hoewel er nog genoeg Yarissen en rijders zijn om nog minstens een jaar verder te gaan, valt of staat een merkencup met de ondersteuning van het merk zelf. Wel zijn er nog initiatieven om met de beschikbare Yarissen verder te racen, maar wie eerlijk is weet dat een Cup in de huidige vorm op de A-evenementen niet haalbaar is.

Wat opviel in de afgelopen drie jaren is de professionele aanpak van de cuporganisatie. Zowel de begeleiding van teams en rijders als de media-aanpak was strak geregeld. Daarnaast leek alles, in ieder geval voor de buitenstaander, zeer harmonieus te verlopen. Kenmerkend daarvoor was de haast vaderlijke begeleiding van de rijders door Edo Maarschalk van Toyota en Cupcoördinator Geert Vermeer.
 

Geert Vermeer (midden) en Edo Maarschalk (rechts) feliciteren Sheila Verschuur met haar eerste plaats in de Ladies Cup.

Teams en rijders waren het daarover eens, wat blijkt uit de soms emotionele bedankjes aan het adres van Edo en Geert. Mooi om te zien. En een mooi einde.
Van de Toyota Yaris Cup dan, want dit weekend bleek dat een nieuwe beginnersklasse staat te trappelen om volgend seizoen het stokje over te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet