Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Tim Coronel kampioen (lang)

 

3035 podium_finale

Tim Coronel heeft de strijd om de titel in de Pearle Alfa 147 Challenge voortijdig in zijn voordeel beslist. Hij kwam tijdens de door 8.000 toeschouwers bezochte Finaleraces op Circuit Park Zandvoort als derde over de finish, terwijl zijn enig overgebleven serieuze rivaal in de strijd om de titel Rory Bertram uitviel. Phil Bastiaans won de race. Het is de derde titel voor het Cable1 CEB team op rij. 

Tekst: Roy van der Laan - Foto's Gerrie Hoekstra en Tim Bohme
 In tegenstelling tot de andere klassen die tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort in actie kwamen, reden de deelnemers aan de Pearle Alfa 147 Challenge nog niet hun laatste race van het seizoen. De laatste voor het kampioenschap meetellende wedstrijd wordt op 19 oktober verreden. Deze wedstrijd telt tevens mee voor de landenstrijd Italië-Nederland.  

Tim Coronel begon het weekeinde met een voorsprong van 22 punten op Rory Bertram en 31 punten op derde man Phil Bastiaans. Als Tim voor Rory zou eindigen en niet te ver achter Phil Bastiaans over de finish zou komen, was de titel voor hem.
  3020 kallf1

Pole voor Allard 

Allard Kalff maakte geen gelukkig seizoen door in de Pearle Alfa 147 Challenge. De man die vorig jaar samen met zijn Dayzers-teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen in de top drie van het eindklassement eindigde, speelt dit jaar geen rol van betekenis. Na de training van de Finaleraces stond zijn naam echter bovenaan de lijst. Op een opdrogende baan reed hij op het juiste moment de snelste tijd. Zijn poletijd van 2:06 maakt duidelijk dat de baan op dat moment nog behoorlijk vochtig was.
 

3037 regen1

De experimentele nieuwe voorspoiler van Phil Bastiaans tijdens de training had toch wat nadelen.

Phil Bastiaans kwalificeerde zich als tweede, hij werd gevolgd door de sterk rijdende Vincent van der Valk en Tim Coronel. Rory Bertram kwam niet verder dan de zevende trainingstijd.

Paulien Zwart was de snelste 'Olympier', zij kwalificeerde zich als twaalfde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet