Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg kampioen ID&T Clio Renault Sport Cup (lang)

 Robert van den Berg is de nieuwe kampioen in de ID&T Clio Renault Sport Cup. De rijder van het Harders Plaza team won de beslissende race. Klassementsaanvoerder Jeroen Reijntjens werd 'slechts' vierde, onvoldoende om Van den Berg achter zich te houden in de eindstand.  

Tekst: Roy van der Laan - Foto's Tim Bohme en Gerrie Hoekstra

2959 Frankenhout actie

De strijd om de titel in de ID&T Clio Renault Sport Cup was erg spannend. Voorafgaande aan de beslissende wedstrijd leidde Jeroen Reijntjens de dans om de titel met 90 punten, voor Robert van den Berg (87) en Sebastiaan Bleekemolen (85). Christiaan Frankenhout (70 punten) had alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap.

De donderdag voor de finalerace won Reijntjens een CAR-zaak die tegen hem was aangespannen. Reijntjens kreeg tijdens de Marlboro Masters een tijdstraf van 30 seconden vanwege rijgedrag dat volgens de wedstrijdleiding niet door de beugel kon. Jeroen werd vrijgesproken en behoudt dus zijn zeven punten die hij tijdens de Marlboro Masters vergaarde. Er speelt echter nog een andere CAR-zaak. Na de Paasraces werd de Clio van Reijntjens afgekeurd omdat de Technische Commissie het niet eens was met het subframe van de auto. Helaas vindt de behandeling van deze CAR-zaak pas plaats op 7 oktober, de uitspraak van het College voor Autosport Rechtspraak wordt pas enkele weken later verwacht. De kans dat Reijntjens zijn vijftien punten van de Paasraces kwijtraakt is niet denkbeeldig. Met andere woorden: het was vooraf allesbehalve zeker dat na de laatste race van het seizoen ook daadwerkelijk de kampioen gehuldigd zou kunnen worden.

2948

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet