Formule 3

Formule 3: Ryan Briscoe met winst naar titelTerwijl Robert Doornbos baalt van zijn uitval in de race op zondag......Rijdt Briscoe met een ruime voorsprong op kop.Een vrolijke Australier op de hoogste trede en de persconferentie.

Met zijn achtste overwinning van het seizoen stelde de Australiër Ryan Briscoe voortijdig de kampioenstitel in de Formule 3 Euro Serie veilig. Hij won de race op zondag, waarmee zijn voorsprong groot genoeg was om de titel naar huis te rijden. Op zaterdag was Briscoe slechts zeventiende geworden na problemen in de kwalificatie en in de race op de natte baan. De overwinning op zaterdag ging verrassend naar de Duitser Timo Glock, die in de slotronde van de vijfde naar de eerste plaats reed.

Tekst: René de Boer
Fotografie: Boudewijn PietersStart van de race op zaterdag

De kwalificatie voor de race op zaterdag had plaatsgevonden op een natte baan, wat al voor de nodige ongebruikelijke posities zorgde. Voor de race zelf was de bandenkeuze bepalend: het merendeel van het veld reed op slicks, maar een aantal anderen deed het voorzichtiger aan en startte op regenbanden. De Canadees Bruno Spengler voerde gedurende een groot deel van de wedstrijd het veld aan, maar viel uiteindelijk in de slotronde terug tot de zesde plaats. Glock reed als ontketend en pakte op slicks de overwinning, voor de Griek Margaritis (gestart als vijftiende) en de Fransman Lapierre. Charles Zwolsman werd twaalfde, een plaats voor Robert Doornbos. Klien en Bricoe, de beide titelkandidaten, eindigden op de plaatsen 23 en 17, beide buiten de punten.Timo Glock won verrassend, maar sterk

In de race op zondag pakte Briscoe bij de start de leiding en reed zonder problemen de overwinning naar huis. Markus Winkelhock eindigde als tweede voor zijn Mücke-teamgenoot Christian Klien. Voor Briscoe was de overwinning genoeg om de titel voor zich op te eisen. "Een fantastisch gevoel, ik kan het zelf nog nauwelijks geloven", straalde de Toyota-Formule 1-testrijder. Robert Doornbos reed lange tijd in de punten, maar een crash met Alexandre Prémat maakte een eind aan zijn ambities. Beide vielen uit. Charles Zwolsman eindigde als negende.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet