Clio Cup

Clio Cup: Robert van de Berg wint Renault Clio-kampioenschapEr waren niet de verwachte brokken in de Tarzanbocht, maar een probleemloze start voor het hele veld in de ID&T Clio Renault Sport Cup. Robert van de Berg pakte de leiding van 'pole-sitter' Sebastiaan Bleekemolen nog voor de eerste bocht. Een fout in de tweede ronden kostte Bleekemolen een mogelijke titel. Ook Jeroen Reijntjens, tot vandaag leider in de tussenstand, kon Van de Berg niet van de zege én het kampioenschap weerhouden.
 

Tekst: Christiaan W. Lustig - Foto's: Gerrie Hoekstra

Niet de verwachte brokken in de Tarzanbocht
De laatste race om de ID&T Clio Renault Sport Cup begon zonder de verwachte klappers in de Tarzanbocht: alle coureurs gingen zonder brokken van start. Robert van de Berg deed dat als beste en wist Sebastiaan Bleekemolen voor de eerste bocht te verschalken. Bleekemolen pakte Van den Berg in de Audi-S echter weer terug, terwijl ook Pierre-Yves Corthals en Christiaan Frankenhout de aansluiting vonden. 

Fout kost Bleekemolen mogelijke titel
Bleekemolen had een probleem bij het insturen van de de Kumho-bocht. De aspirant-kampioen ging bijna in de rondte en moest maar liefst twaalf auto's voorbij laten. Na twee ronden kwam hij als veertiende door. Daarmee waren Bleekemolens kansen voor de titel feitelijk verkeken. Van den Berg profiteerde en pakte de leiding van de race. Hij werd op de voet gevolgd door Fankenhout en Corthals. 

Reijntjens kan Van de Berg niet stoppen
De leider in het kampioenschap, Jeroen Reijntjens, stuurde zijn wagen rond op de vierde positie. Dat was echter nog niet voldoende om de titel veilig te stellen - daarvoor moest hij toch Van den Berg van de zege weerhouden. Als aan een touwtje reden de coureurs in de kopgroep hun ronden, waarbij de spanning meer van de dreiging dan van de werkelijke strijd kwam. 

Van de Berg wint en pakt Clio-kampioenschap
Door het wegvallen van Bleekemolen, kon Van den Berg de kampioenschapsbeker alvast met één hand vastpakken. Met rugdekking van teamgenoot Corthals kon hij betrekkelijk rustig naar een zege sturen. Na twaalf ronden kwam Van de Berg als eerste over de meet. Corthals was tweede en Frankenhout derde. Bleekemolen moest genoegen nemen met de negende positie. De titel in de ID&T Clio Renault Sport Cup 2003 is voor Robert van de Berg. Bernhard ten Brinke won de laatste race in de Michelin Junior Cup - de titel was al voor hem. De uitslag
1. Robert van de Berg
2. Pierre-Yves Corthals
3. Christiaan Frankenhout
4. Jeroen Reijntjens
5. Bernhard ten Brinke
6. Dillon Koster
7. John de Vos
8. Niels Bouwhuis
9. Sebastiaan Bleekemolen
10. Pim van Riet 

Het kampioenschap
1. Robert van de Berg, 107 punten
2. Jeroen Reijntjens, 103
3. Sebastiaan Bleekemolen, 94
4. Christiaan Frankenhout, 88
5. John de Vos, 79 Michelin Junior Cup
1. Bernhard ten Brinke, 70
2. Paul Vahstal, 36
3. Wim van Genderen, 31 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet