DTM

ADS: DTM Hockenheim .....de finale (3)

Na de DTM warm up op zondag vond er een persconferentie plaats waarbij de ITR voorzitter Hans Werner Aufrecht en de drie sportdirecteuren van de merken Opel, Audi en Mercedes Benz afsluitend keken op het seizoen 2003 en alvast vooruit blikten naar 2004. 

 

Hans Werner Aufrecht (l) aan het woord terwijl Strycek, Abt en Haug een beetje met elkaar dollen. Unaniem was men het met elkaar eens dat het seizoen 2003 als zeer positief ervaren werd. Mooie gevechten op de baan, veel toeschouwers, hoge verkoopcijfers in de voorverkoop, records gebroken, hoge kijkers aantallen op de tv, veel evenementen voor de toeschouwers op en naast de baan met een hoog entertainmentgehalte. Voor 2004 zijn de data al gepland en men heeft er bewust voor gekozen om niet dubbel aan een Formule1 weekend te plannen. Voor de rest is men nog in de weer met contractafspraken met diverse buitenlandse circuits zoals bijvoorbeeld Estoril in Portugal. Al met al gaf men aan dat men de strategie zoals deze nu wordt gehanteerd zal volgen en het succes tracht te maximaliseren. 

 

Over de rug van de vaste DTM commentator Kalli Hufstadt geeft Aufrecht antwoord op de vragen. 

Bij de finale van het DTM 2003 lieten allerlei mensen zich ip de grid en in de paddock zien. Franz Beckenbauer, de bekende Duitse voetbal coach, had over aandacht niet te klagen. Hij kon de race vervolgen vanaf de pitwall naast Norbert Haug. Voorwaar geen slechte plaats.
Verder ook gesignaleerd: zangeres Jeanette, Frank Biela, zanggroep de Scorpions, Klaus Ludwig en nog vele anderen.

Tekst en fotografie: Boudewijn Pieters 

 

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet