WTCC

WTCC: teams testen op Monza

Op het 5,793 kilometer lange circuit van Monza hebben diverse WTCC-teams getest, ter voorbereiding op de eerste race die daar op 10 april verreden zal worden.

Tekst: Sander Dorsman

Het BMW Team Deutschland kwam in actie met de coureurs Jörg en Dirk Müller. Beide coureurs reden met de nieuwe BMW 320i. “We werken hard om de nieuwe auto verder te ontwikkelen. De WTCC-regelgeving is dusdanig strikt dat het nagenoeg onmogelijk is om grote stappen voorwaarts te maken ten opzichte van vorig jaar. We verwachten dat de nieuwe auto een fractie sneller is dan de oude”, aldus Dirk Müller.

Het BMW Team Italy-Spain testte de 2004-auto met Antonio García en Alessandro Zanardi. Daar waar García slechts een tiende moest toegeven op de nieuwe BMW van Dirk Müller, was Zanardi druk doende met het testen van het nieuwe mechanische handgas systeem in zijn auto.

Voor JAS Motorsport stonden de testdagen in het teken van de shake down van de 2005 specificatie van de Honda Accord. Met Roberto Colciago achter het stuur werd met name gekeken naar het technisch functioneren van de nieuwe auto. Het team zal zich tijdens de komende testdagen verder voorbereiden op het nieuwe seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet