DTM

ADS: DTM Hockenheim de finaleEen aantal DTM races geleden berichtte autosport.nl al over de creatieve Duitse cameramensen. Voor de finalerace hier op Hockenheim heeft men de Sportscam van stal gehaald. Over de gehele lengte van de pitsstraat is met rails een constructie aangebracht waarop deze camera door de pistraat suist. Dit bleef niet geheel onopgemerkt en een aantal schrokken van de snelle verschijning.

Wedstrijdleider Roland Bruynseraede ging maar eens poolshoogte nemen en kwam erachter dat deze camera maar liefst 100 km/h kan halen! 20 meer dan de toegestane snelheid in de pitstraat.

De vrolijke Belg grapte dan ook dat de Sportscam misschien een Stop and Go penalty krijgt vanwege "speeding in the spitlane"!

De railconstructie waarop de sportscam door de pitstraat zoeft. 

 

Pal over de hoofde van de mensen heen. Een aantal pitcrews waren al druk aan het meten of de sportscam eventueel tegen de bijtankconstructie zou botsen! 

 

Het apparaat in volle glorie. Overmorgen kan iedereen het resultaat live op SBS6 en de ARD zien vanaf 13.45 

 

Zou Thomas Jäger wellicht zijn laatste seizoen draaien in de DTM? In zijn pitbox hangt een groot bord op met opnames en de tekst "ter herinnering". Wellicht een voorbode voor een andere carriere voor Thomas?Tekst en foto's: Boudewijn Pieters
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet