DTM

Voorbeschouwing DTM Hockenheim

Dit weekend staan niet alleen de finaleraces op Circuit Park Zandvoort op het programma, ook valt de beslissing in de titelstrijd in de DTM op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Na de grandioze race in Zandvoort heeft Mercedes-Benz-coureur Christijan Albers slechts een punt achterstand op zijn teamgenoot Bernd Schneider. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een uitermate spannende finale in de DTM.

Tekst: René de Boer

Sinds de wederopstanding van de DTM in 2000 is het nog niet voorgekomen dat de titelstrijd pas in de laatste race werd beslist. In 2000 en 2001 was Schneider al voortijdig kampioen, vorig jaar haalde Aiello in de voorlaatste race op Zandvoort de titel. Voor Schneider is het ook een nieuwe situatie: nog niet eerder moest hij tot de laatste race wachten op de beslissing. Anderzijds is het in de historie van de DTM slechts eenmaal voorgekomen dat degene die voorafgaand aan de finalerace tweede stond, in de slotwedstrijd nog de titel haalde: Frank Biela won in 1991 dankzij geslaagde teamtactiek bij Audi.

Albers is vrij gelaten voorafgaand aan de laatste race van het seizoen. "Gewoon goed mijn best doen, zoals iedere race. Meer kan ik niet doen." Schneider zegt: "Hockenheim is mijn thuiscircuit, de baan ligt me enorm goed." Qua race-ervaring op het vorig jaar vernieuwde circuit is er geen verschil tussen de twee teamgenoten, maar Schneider heeft wel zeer veel meer testkilometers op Hockenheim achter de rug. Ook het weer kan een rol spelen: voor het weekend worden wisselende omstandigheden met buien verwacht, wat theoretisch in het voordeel van Schneider is. Tijdens de openingsrace van het seizoen, toen het gedurende de race begon te regenen en daarna weer droog werd, was Schneider op de half natte, half droge baan een klasse apart.

Op diverse internetsites en forums is al druk gespeculeerd over hoe de strijd dit weekend afloopt. De lezers van de site www.racing1.de zijn uitgesproken in hun mening: 55 procent gelooft dat Albers de titel pakt. Ook de fans verheugen zich op een spannende race: in de voorverkoop zijn er al meer dan 45.000 toegangskaarten verkocht. De race start zondag om 14.00 uur, live te zien op SBS6. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet