Diversen

Div: Drift Challenge 2003 op Circuit Park Zandvoort belooft veel spektakel!
Overgewaaid uit Duitsland en met een try-out op Circuit Park Zandvoort als succesvolle aanloop, beleeft op zaterdag 1 november 2003 de "Drift Challenge 2003" zijn Nederlandse première. Tijdens dit voor het publiek toegankelijke evenement gaan twee groepen deelnemers, de 'Underdogs' en de 'Favorites' het niet alleen onderling, maar ook tegen elkaar opnemen tijdens het vertonen van hun vaardigheden in het zo dwars mogelijk door de bocht/over de proef gaan.
Tekst en foto: PR

De 50 'Underdogs' zijn afkomstig van twee selectieavonden waarvoor zich ca. 200 deelnemers via het tijdschrift Autovisie hadden ingeschreven. De 'Favorites' groep bestaat uit bekende binnen- en buitenlandse race- en rallyrijders, aangevuld met enkele prominente Nederlanders. De winnaar van de try-out, Olaf Commijs, doet als enige met een wild card mee. Het evenement begint om 09.15 en wordt na afronding van de jurybeoordeling, afgesloten met de prijsuitreiking om 17.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop aan de kassa's bij de hoofdingang van het circuit. Toegangsprijzen (alleen paddock/duinkaarten) voor volwassenen € 12,- per stuk. Kinderen tot 12 jaar, mits onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang.Wedstrijdonderdelen
De Drift Challenge bestaat uit 5 proeven. Proef 1 wordt gehouden in de Tarzanbocht, Proef 2 bestaat uit slalomdriften op de Bavaria Paddock, Proef 3 vindt plaats in de Audi S bocht, Proef 4 in de Arie Luyendijkbocht en Proef 5, de "Final Stage" op de Bavaria Paddock.

Wedstrijdauto's
De 'Underdogs' rijden alle proeven met hun eigen auto's. De 'Favorites' rijden uitsluitend met door BMW Nederland beschikbaar gestelde BMW's.

Jury
De verrichtingen van alle deelnemers uit beide groepen worden beoordeeld door een deskundige jury. De juryleden kijken naar de aanzet van de drift, de lengte van de drift, de drifthoek en het algehele spektakel. De jury bestaat onder meer uit: Huub Vermeulen (Rensportschool Zandvoort), Arie Ruitenbeek (BMW Group Nederland), Frank Kerseboom (Driftclub.nl), Ton Roks (Autovisie) en Erik Weijers (Circuit Park Zandvoort).

Knock-Out systeem en Final Stage
De 'Favorites' scoren elke proef punten. De 10 beste deelnemers uit deze groep (met de meeste punten) starten in de Final Stage. Bij de 'Underdogs' vallen iedere ronde 10 deelnemers af. Dit zijn de deelnemers die op de desbetreffende proef de laagste beoordeling
hebben behaald. Tijdens de Final Stage komen dan de beste 10 'Favorites' uit tegen de beste 10 'Underdogs'. De puntentelling van de voorgaande proeven wordt dan niet meer gebruikt. De deelnemers rijden deze proef twee maal. De deelnemer die op de Final Stage het hoogste gemiddelde over de twee beurten behaalt, mag zich winnaar van de eerste Nederlandse Drift Challenge noemen.

Inschrijvingen
De inschrijflijst bij de 'Favorites' staat bol van bekende namen uit de race-, rally- en televisiewereld. Een greep uit de aanwezigen die bevestigd zijn: Theo v.d. Berg, Maurice Bergsteijn, Peter Bijvelds jr., Michael en jeroen Bleekemolen, Chiel Bos, Frank Caron, Olaf Commijs, Tom Coronel, Cor Euser, Johan van Heek, Patrick en Duncan Huisman, Allard Kalff, Fred Krab, Peter Kox, Wim Luijbregts, Paul Maaskant, Jan van der Marel, Ronald Molendijk, Paul van Splunteren, Coen Vink, Frans Vöros en Henk Vossen. 
Jeroen van Inkel, Olav Mol, John Bosch en Mike Hezemans zijn nog niet bevestigd, maar zullen hopelijk ook aanwezig zijn.

Support programma
Op de TOTAL paddock worden stands ingericht met auto accessoires, car audio en automobielen. Ook wordt daar een podium geplaatst voor interviews met deelnemers en een display met de "Meest Fantastische Driftauto's Aller Tijden".

Tijdschema
09.15 uur Proef 1 Tarzanbocht Underdogs
10.00 uur Proef 1 Tarzanbocht Favorites
11.00 uur Proef 2 Bavaria Paddock Underdogs
11.45 uur Proef 2 Bavaria Paddock Favorites
12.30 uur Proef 3 Audi S bocht Underdogs
13.15 uur Proef 3 Audi S bocht Favorites
14.00 uur Pauze / Servicetijd / Supportacts
14.45 uur Proef 4 Arie Luyendijkbocht Underdogs
15.30 uur Proef 4 Arie Luyendijkbocht Favorites
16.00 uur Bekendmaking Finalisten
16.15 uur Final Stage
17.00 uur Prijsuitreiking Erepodium

Organisatie
De organisatie is in handen van Exploitatie Circuit Park Zandvoort BV en de Rensportschool Zandvoort BV, in samenwerking met: BMW Nederland B.V., Autovisie en Pilarczyk Media Groep BV. De try-out van de Drift Challenge werd uitgezonden in 'RTL AutoWereld', vrijdag 26 september om 20.00 uur (RTL5) en zaterdag 27 september om 17.00 uur (RTL4).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet