Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Zwaarbevochten zege Duncan Huisman - Olaf Manthey

 podiumR2-Spa

Nadat ze de race op zaterdag gedomineerd hadden, wonnen Olaf Manthey en Duncan Huisman ook de tweede race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps. Op zondag had het duo het wel een stuk moeilijker. Tim Coronel en Menno Kuus (tweede) en Peter Kox – Roeland Voerman (derde) volgden op korte afstand.


Tekst en foto's: PR

 PorschePB-Spa-Zondag

In de verregende Top 10 kwalificatie, bepalend voor de startopstelling van de tweede race, was Olaf Manthey de snelste. Hij kreeg echter een tijdstraf vanwege het afsnijden van een stuk baan, waardoor hij naar de negende startpositie werd terugverwezen. De pole position was daarmee voor Menno Kuus.

Bij de start op een kletsnatte baan nam Kuus de kop, voor de van de vierde startpositie gekomen Paul Vahstal en Roeland Voerman (tweede startpositie). Evan Kersbergen, als derde vertrokken, was de verliezer. Hij kreeg een tikje in de bocht Eau Rouge, spinde en verloor daardoor een paar plaatsen.
Menno Kuus behield de leiding onbedreigd en dook als eerste de pits in voor de rijders- en bandenwissel. Olaf Manthey werkte zich snel door het veld naar voren en kwam als tweede de pits in, voor Paul Vahstal en Roeland Voerman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet