IndyCar

Champcar: Mario Dominguez wint MiamiHet team van Herdez competition scoorde met Mario Dominguez en Roberto Moreno haar eerste 1-2 overwinning ooit in Champcar, nadat diverse frontrunners zichzelf voor de eindzege elimineerden.Voor Dominguez is het de tweede overwinning in de CART series sinds Surfers Paradise 2002.

tekst Willem J. Staat. 

In feite legde het team van Herdez Competitition onder leiding van Keith Wigginshaar basis voor de overwinning in de 40e ronde, toen de pitwindow openging. Kort daarna crashte de Spanjaard Oriol Seriva op een van de vele bumps die het stratencircuit rijk is.Toen kort daarna Paul Tracy en de Fransman Sebastien Bourdais zichzelf in een crash elimineerden won Herdez veel terrein, beiden werden nog geholpen door Michel Jourdain en Tiago Monteiro, die elkaar in de pits aanrijden.Jourdain werd met een drive-through penalty bestraft. Daarna was de weg voor het Herdez duo volledig open. Tenslotte vlogen Adrian Fernandez en Bruno Junqueira elkaar ook nog in de haren.Junqueira nam de schuld op zich door te verklaren dat hij de controle op een van de bumps verloor. Adrian Fernandez die de race lange tijd gedomineerd had kocht er in ieder geval weinig voor.Het is frustrerend mopperde de Mexicaan, die tot op heden nog nooit een race vanaf pole wist te winnen. Beiden finishten resp. als 8e en 9e. Voor de laatste keren waren de Forysthe autos in de Players kleuren gespoten.Paul Tracy kon hier waardevolle punten scoren, maar toen de Fransman Sebastien Bourdais hem in de 69e ronde passeerde, raakte de Canadees hem in een onbezonnen actie.Mijn fout gaf de Canadees toe, die alle geluk had dat Jungueira niet scoorde, zodat hij in de titelstrijd slechts vier punten verloor.

Teamgenoot Patrick Carpentier, die na een matige kwalificatie als 18e was gestart reed een perfecte wedstrijd en finishte als zesde. Voor de volgende drie wedstrijden zullen de Forsythe autos elk voorzien zijn van 600 handtekeningen van Canadese fans die hun steun aan het team kunnen betuigen. Een actie die alleen maar open is voor inwoners van Canada overigens.Mika Salo finishte in zijn tweede wedstrijd voor het team van Craig Pollock als derde na een matige kwalificatie.Jimmy Vasser eindigde als vierde voor het team van Spirit of America.Vasser reed overigens met een door hemzelf ontworpen airconditioning. CART kondigde voor 2004 voorlopig een kalender van 15 wedstrijden aan, waarbij de Las Vegas Motorspeedway nieuw is op de kalender.Ook staat de deur open voor races in Europa, Lausitz en Brands Hatch, zijn gezien recente onderhandelingen zeker nog niet van de kalender verdwenen.Overigens waren er de laatste weken sterke geruchten dat Lausitz met de IRL over een datum onderhandelde voor 2005. Wel is het zeker dat er in Zuidoostazie een wedstrijd op de kalender komt.  

Uitslag:
1. Mario Dominguez (MEX)  Lola Cosworth 135 ronden.
2. Roberto Moreno (BR) Lola Cosworth.
3. Mika Salo Lola (SF) Lola Cosworth.
4. Jimmy Vasser (USA) Reynard Cosworth
5. Mario Haberfeld (BR)
6. Patrick Carpentier (CDN) Lola Cosworth.
7. Michel Jourdain (MEX) Lola Cosworth
8. Adrian Fernandez (Mex) Lola Cosworth 134 ronden. 9. Bruno Junqueira (BR) Lola Cosworth 131 ronden.
10. Geoff Boss (USA) Lola Cosworth. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet