Porsche Cups

Zesde plek Sebastiaan Bleekemolen in Porsche Supercup

Indianapolis (VS), 27/28 september 2003. Team Bleekemolen heeft tijdens de laatste twee races van de Porsche Supercup de beste seizoensprestatie behaald. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) eindigde op een mooie zesde plaats in het sterke veld. Hij maakte bovendien indruk door de snelste raceronde te rijden! Tekst: PRHet seizoen van de Porsche Michelin Supercup werd afgesloten met een dubbele race in het voorprogramma van de Grand Prix van Amerika op Indianapolis. Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerde zich voor de eerste race als elfde. Zijn vader Michael volgde met de twaalfde startpositie, Pim van Riet (Castricum) reed de zestiende tijd. In de tweede race begon Sebastiaan vanaf de tiende plaats, Pim en Michael kwalificeerden zich als veertiende en vijftiende.

In de eerste race wist Sebastiaan Bleekemolen zich op te werken tot de uiteindelijke zesde plaats. Omdat er drie gastrijders vóór hem eindigden, kreeg hij de punten behorende bij de derde plaats. Sebastiaan reed bovendien de snelste raceronde! Met Michael Bleekemolen op de zevende positie en Pim van Riet die de negende plek veiligstelde, kon het team niet anders dan tevreden zijn.

In de tweede race eindigde Pim als elfde, vlak voor Michael. "Het was een superbelevenis", blikte Van Riet terug op zijn race. "Ik ben tevreden over mijn rondetijden en over mijn resultaten." Sebastiaan viel uit nadat hij geraakt was bij een uitremactie.

"We zijn momenteel zeker competitief", aldus een tevreden Michael Bleekemolen. "We hebben dit seizoen op het technische vlak veel geleerd, daarom presteren we steeds beter. We zijn als vijfde in de teamklassering geëindigd, dat is zeker niet slecht voor een debuterend team."

Sebastiaan Bleekemolen constateert dat Team Bleekemolen goed presteert op circuits waar weinig getest kan worden. "Op Imola waren we heel snel, daar waren weinig testmogelijkheden. Hier op Indianapolis geldt hetzelfde. Teams met een groot budget en veel tijd kunnen hier dus minder voorsprong op ons opbouwen in de voorbereidende fase. Dat is gunstig."

Als het qua sponsorbudget lukt, is Team Bleekemolen volgend jaar weer van de partij. "Ik wil graag door", aldus Michael. "Met onze ervaring van dit seizoen moeten we volgend seizoen nog betere resultaten kunnen halen!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet