NK Formule Renault

NK Formule Renault: Afgetekende zege voor Bas Lammers

 bas_lammers_r1

Bas Lammers is zonder twijfel de man van de eerste race in de Formule Renault 2.0. Na een prima start vanaf pole is hij direct los van Renger van der Zande en op de natte baan is hij veruit de snelste coureur. Hij rijdt per ronde ruim een seconde sneller dan Van der Zande en bouwt zijn voorsprong dus gestaag uit.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

Achter Van der Zande strijden Recardo Bruins en Helmert-Jan van der Slik om de laatste podiumplaats. Van der Slik weet Bruins te passeren, maar ziet dat enkele ronden later alweer andersom gebeuren. Mervyn Kool kan zijn goede startpositie niet vasthouden en valt terug naar de vijfde plaats.

Het is niet het weekend van Ricardo van der Ende. De technische problemen die hij kende tijdens de kwalificatie zijn nog niet verholpen en dus is de snelheid er gewoon niet in zijn auto. Bovendien valt zijn motor uit op de grid voor de opwarmronde en moet hij helemaal achteraan starten. Na enkele ronden, inmiddels opgeklommen naar een zevende plaats, besluit Van der Ende slicks onder de auto te zetten om te proberen de snelste ronde te rijden. Dat lukt uiteindelijk niet, hij reed de zesde tijd.

De snelste ronde is voor Renger van der Zande, die dus vanmiddag vanaf pole mag vertrekken. Zijn teamgenoot Recardo Bruins staat dan op de grid naast hem.

Race 1 - Formule Renault 2.0,
Rizla Racing Day VI, TT Circuit Assen, zondag 7 augustus 2005

1. Bas Lammers, 12 ronden in 17.58.037
2. Renger van der Zande, op 6.166
3. Recardo Bruins, op 9.223
4. Helmert-Jan van der Slik, op 28.959
5. Mervyn Kool, op 29.073
6. Jürgen vd Goorbergh, op 39.202
7. Ron Marchal, op 47.395
8. Bernd Deuling, op 52.935
9. John Svensson, op 1 ronde
10. Ricardo van der Ende, op 2 ronden
11. Dominick Muermans, op 3 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet