Clio Cup

Clio Cup: Spannende titelstrijd in ID&T Clio Renault Sport Cup (lang)

 Met nog één race te gaan (Finaleraces op Circuit Park Zandvoort op 5 oktober) bedraagt het verschil tussen de top drie in de ID&T Clio Renault Sport Cup vijf punten. Met andere woorden: het is vreselijk spannend in de populaire merkencup. De voorlaatste race, verreden op Spa-Francorchamps, werd gewonnen door Robert van den Berg.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Chris Schotanus

 

Er meldden zich in totaal 32 deelnemers aan de ID&T Clio Renault Sport Cup voor de race in de Belgische Ardennen. Robert van den Berg en Pierre-Yves Corthals, teamgenoten in het Harders Plaza team, waren een klasse apart. Tijdens de eerste kwalificatietraining, zaterdagochtend om kwart voor negen, trainde het duo gezamenlijk naar de eerste startrij. Het enige schoonheidsfoutje dat ze maakten, was dat Corthals de snelste ronde reed en niet titelkandidaat Van den Berg. Laatstgenoemde verspeelde daarmee een punt.

2645 podium2.jpg 

 Ieder voor zich

Christiaan Frankenhout was met de derde tijd 'best of the rest'; hij kwam ruim een seconde tekort op de mannen op de eerste rij. Sebastiaan Bleekemolen, bijna hersteld van zijn gescheurde achillespees, kwalificeerde zich als vierde. In tegenstelling tot het Harders Plaza team, waar er maar één kopman is, strijdt bij Team Bleekemolen iedereen voor zijn eigen kansen.  Christiaan en Sebastiaan deelden de tweede plaats in de tussenstand achter Jeroen Reijntjens en reden dus beiden voor zichzelf.

Achter vijfde man Pim van Riet moest klassementsaanvoerder Jeroen Reijntjens genoegen nemen met de zesde startpositie, voor de snelste Junior Bernhard ten Brinke.

Michael Bleekemolen was er alleen tijdens de tweede kwalificatietraining bij. 's Morgens moest hij verstek laten gaan vanwege zijn optreden in de Porsche Carrera Cup op Circuit Park Zandvoort. In het warme middagzonnetje (het was warm op Spa en regen was nergens te bekennen) was de baan een stuk langzamer. Michael kwam daardoor niet verder dan de tiende tijd. Van de toppers wist niemand zijn tijd te verbeteren.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet