DTM

DTM: Magistrale zege Christijan Albers, eerste punten voor Bleekemolen op ZandvoortChristijan Albers behaalde tijdens de DTM-race op Circuit Park Zandvoort zijn vierde overwinning van het seizoen. In een dramatische negende en voorlaatste race van het seizoen 2003, gadegeslagen door het recordaantal van 62.000 bezoekers,  bleef Albers zijn Duitse Mercedes-Benz-teamgenoot Bernd Schneider voor. Met nog een race te gaan, over twee weken op het circuit van Hockenheim, bedraagt het verschil tussen Albers en Schneider nu weer een punt, nog steeds in het voordeel van de Duitser. Jeroen Bleekemolen reed een magistrale wedstrijd. Hij hield de Zwitserse routinier Marcel Fässler bijna de hele race achter zich en moest zich slechts op de laatste meters gewonnen geven. Bleekemolen kwam als zevende over de eindstreep en scoorde daarmee zijn eerste kampioenschapspunten in de DTM.

Tekst: René de Boer
Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters
De Zwitserse Opel-rijder Alain Menu had het aan de stok met Abt-Audi-junior Peter Terting, die op dat moment nog moest binnenkomen voor zijn pitstop. Hier gaat het mis tussen de twee bij het aanremmen van de Hugenholtzbocht. Maar in tegenstelling tot wat velen dachten, beoordeelde Roland Bruyseraede, de permanente 'race-director' in de DTM, de situatie als een fout van Menu. "Hij zat aan de buitenkant en deed te vroeg de deur dicht. Terting kon geen kant uit", aldus de Belg. De foto's van AUTOSPORT.NL-fotograaf Gerrie Hoekstra boekstaven de lezing van Bruynseraede.

 

Voor Opel verliep de race dramatisch. Timo Scheider, die gisteren in de tijdtraining zijn eerste pole in de DTM behaalde, voerde tot en met zijn pitstop in ronde 21 van de in totaal 36 de wedstrijd aan, maar bij zijn tweede pitstop werd het rechter voorwiel van zijn Astra niet goed bevestigd. Met een losgelopen wiel viel Scheider een paar meter na de uitgang van de pitstraat stil " het einde van zijn race. Ook Alain Menu, die op een veelbelovende derde plaats reed, haalde de finish niet: hij viel uit na een aanrijding met Peter Terting bij het insturen van de Hugenholtzbocht (zie boven). Mattias Ekström, vorig jaar winnaar op Zandvoort, werd na een spannend duel met Manuel Reuter, inclusief het nodige plaatwerkcontact, derde en was daarmee best geklasseerde Audi-rijder. Reuter bezette de vierde plaats en redde daarmee enigszins de eer voor Opel, het waren ook de eerste punten van het seizoen voor de voormalig ITC-kampioen.

Blijdschap bij de Nederlanders. Christijan Albers (links) vanwege zijn vierde DTM-zege, Jeroen Bleekemolen (onder) vanwege zijn eerste kampioenschapspunten na een uitstekend gereden race.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet