Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Duncan Huisman en Olaf Manthey klasse apart

 porsche-spa nr13

De eerste race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps is met overmacht gewonnen door Duncan Huisman en Olaf Manthey. Achter het leidende duo waren veel positiewisselingen. Roeland Voerman en gastrijder Peter Kox eindigden als tweede, voor Phil Bastiaans en Formule 1-reporter Olav Mol.


Tekst en foto: PR

Ardi van der Hoek was in de training verrassend de snelste. Hij reed eenmalig samen met Marcel Norbart, aangezien zijn eigen auto in de vrije training beschadigd raakte met Ardi’s teamgenoot achter het stuur.
Bij de start nam Duncan Huisman vanaf de tweede startpositie de kop. Hij bouwde snel een voorsprong op en gaf zijn leidende positie niet meer uit handen. Klassementsaanvoerder Tim Coronel kwam halverwege de race als tweede de pits in voor de verplichte rijderswissel. In de beginfase lag hij nog vierde, waarna hij zich langs zijn teamgenoot Rory Bertram en langs de iets teruggevallen Ardi van der Hoek werkte. Bertram beëindigde zijn rijbeurt als derde, voor Van der Hoek.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet