IndyCar

Champcar: Samenwerking FIA-CART

 

Tijdens de gisteren op Monza verreden Italiaanse Grand Prix werd Charlie Whiting geassisteerd door CART wedstrijdleider Chris Kneifel, voormalig Chevrolet fabriekscoureur en Champcar-rijder.

Tekst en foto: Willem J. Staat

Een interessante ontwikkeling nu OWRS, eigendom van Gerald Forsythe, Craig Pollock, Kevin Kalkoven en Paul Gentilozzi, CART overgenomen heeft.De overname is nog slechts een formaliteit. Interessant is de plotselinge FIA rol ten opzichte van CART, in het verleden wilde men dit kampioenschap vaak niet erkennen. 

CART wedstrijdleider Chris Kneifel, ooit door Paul Tracy als clown bestempeld vanwege zijn kordate optreden, maakt sinds gisteren deel uit van de FIA Safety Circuits and Safety Commission. Een interessant gegeven is dat Charlie Whiting van de FIA dit seizoen Chris Kneifel vanuit Race Control bij meerdere wedstrijden in CART  geassisteerd heeft. Het feit dat de FIA ons erkent betekent dat we van elkaar kunnen leren en dat we toch wereldwijd bovenaan in de verschillende autosportagendas staan aldus Chris Kneifel. Een uitspraak van Kneifel, waarin kort voor Indianapolis mogelijk veel gelezen kan worden. We gaan de Champcar evenementen op dezelfde wijze als FIA sanctioned events organiseren, vanaf de vlagprocedures tot aan Race Control toe. Ik ben hier in Monza om ervaring op te doen en juist het feit dat de FIA mij uitgenodigd heeft betekent een enorme erkenning van de FIA voor Champcars. Concreet gezien zet de FIA Champcars in feite op een lijn met de door haar georganiseerde F1/F3000/Sportscar en WRC kampioenschappen. Deze morele steun betekent dat er bij de FIA vertrouwen is in de toekomst van de Champcars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet