Porsche Cups

Porsche Supercup: Michael Bleekemolen uitgevallen, twaalfde plaats Evert Kroon

Michael Bleekemolen kon nog net op tijd remmen voor een crash met meerdere auto's voor hem, maar een achteropkomende rijder zag de problemen te laat en reed vol in de achterkant van Bleekemolens auto. Zo moest de Nederlandse coureur voortijdig de strijd staken in de tiende race om de Michelin Porsche Supercup op het circuit van Monza.

Tekst en foto: PR


Michael Bleekemolen kwam niet aan racen toe.

Evert Kroon eindigde bij de race in het voorprogramma van de Italiaanse Formule 1-Grand Prix als twaalfde en was daarmee de best geklasseerde rijder van het Team Bleekemolen. Roeland Voerman, die in het koninklijke park van Monza de nog steeds geblesseerde Sebastiaan Bleekemolen verving, eindigde met de derde Porsche van Team Bleekemolen als dertiende.

De tijdtraining leverde voor Michael Bleekemolen de zestiende startplaats op. "Opmerkelijk was dat het verschil met de snelste rijder, de Duitse gastrijder Mike Rockenfeller, slechts 1,3 seconde bedroeg", aldus Bleekemolen. "Het veld zat in Monza erg dicht bij elkaar. Misschien speelde daarbij ook wel een rol dat Porsche had aangekondigd dat de motoren van de snelste drie rijders aan een nader onderzoek zouden worden onderworpen..." Roeland Voerman reed de 22e tijd en kwalificeerde zich daarmee een plaats voor Evert Kroon.

Pole-sitter Rockenfeller raakte in de eerste ronde al betrokken in een ongeval. Hij kon nog kort doorrijden, maar doordat zijn linker achterband beschadigd was geraakt, ging hij in de Ascari-chicane in de rondte en veroorzaakte daardoor een crash met meerdere auto's. "Ik zag het voor me gebeuren en kon nog net op tijd remmen, maar de Italiaan Lancelotti, die achter me zat, reed vol bij mij naar binnen, waardoor de motor flink beschadigd raakte en ik niet meer verder kon rijden", berichtte Michael Bleekemolen. Na een vijf ronden durende safety-car-fase werd de race hervat. Evert Kroon klom mede door de chaos op naar de twaalfde plaats, Roeland Voerman kwam als dertiende over de eindstreep. Volgende week rijden Michael Bleekemolen en Evert Kroon in de Duitse Porsche Carrera Cup tijdens het DTM-raceweekend op Circuit Park Zandvoort. De week daarna volgen de laatste twee Supercup-races op Indianapolis (Verenigde Staten).

Uitslag:
1. Huisman (Ned), 12ronden in 28.34,661 min. (gem. 145,302 km/u);
2. Henzler (Dui), op 0,239
3. Stippler (Dui), op 1,177
12. Evert Kroon (Ned), op 21,168
13. Roeland Voerman (Ned), op 22,863
Uitgevallen: Michael Bleekemolen (Ned), aanrijding.

Stand na 10 races:
1. Henzler, 154 punten
2. Stippler en Kaffer, 150
10. Sebastiaan Bleekemolen, 54
12. Michael Bleekemolen, 46
16. Kroon, 23

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet