IndyCar

Champcar: CART verkoop voorlopig uitgesteld

Craig Pollock, Paul Gentilozzi,Gerald Forsythe en Kevin Kalkhoven moeten voorlopig nog even wachten voordat zij CART in handen hebben.Voor 0.56 dollarcent per aandeel willen zij het geheel overnemen.Jon Vanini, die 8.5% van de aandelen in handen heeft torpedeerde het door zijn weigering en dreigt met rechtszaken.

tekst Willem J. Staat

CART verkoop mogelijk uitgesteldBear, Stearns&Co. het bedrijf dat door CART werd ingehuurd om een mogelijke koper te vinden, adviseerde CART om het aan de z.g. Open Wheel Racing Group van de vier teambazen te verkopen.Ook Dennis McAlpine van de New Yorkse effectenbeurs adviseert CART dan ook om te verkopen, want 56 dollarcent is nog altijd beter dan niets.Op dit moment zijn er meer vragen dan antwoorden en indien ikzelf aandeelhouder was had ik alles al verkocht.De CART aandelen waren ooit U$ 19.95 per aandeel waard.

Interessant is dat CART toch geprobeerd heeft via Bear, Stearns&Co. haar circus aan de IRL te verkopen. Ze hebben ons benaderd liet Fred Nation van de IRL weten, maar wij hadden geen belangstelling.Interessant is de rol van Carl Russo, eigenaar van het Formula Atlantic Team vanA.J. Allmendinger, die vorig jaar de Barber Dodge series won en heeft inmiddels tussen ook nogal wat invloed verworven. Russo heeft duidelijk door laten schemeren dat hij een sterk voorstander is om beide series vanaf 2005 weer te laten fuseren.Pollock zegt de ene week dit, Kalkhoven dat, Gentilozzi weer wat anders. en Russo zegt inmiddels ook weer  het nodige. Ieder schijnt inmiddels zijn eigen woordvoerder te zijn, aldus Tony George van de IRL Wat de afgelopen weken duidelijk is geworden dat Russo inderdaad gesprekken met de IRL heeft gevoerd.

Op Kentucky heeft hij met Brian Barnhart en Ken Ungar gesproken en had overdreven veel belangstelling om een auto in de IRL in te zetten, maar gesprekken betreffende een eventuele fusie waren niet aan de orde. Indien de Open Wheel Racing Group CART verwerft, zal Chris Pook als een consultant aanblijven zo heeft hij door laten schemeren. Op 28 Sept. a.s. maakt CART tijdens de wedstrijd op Miami haar 2004 kalender bekend. De Open Wheel soap opera duurt voort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet