Clio Cup

Clio Cup: Bericht van Menno Kuus na crash op Spa

Bericht van Menno Kuus

Geachte redactie,
Gisteren 10 september op Spa Francorchamps heb ik tijdens het testrijden voor volgend raceweekend met de Renault Clio, een vreselijke klap meegemaakt en een koprol opvolgend. Allereerst denk je, shit, mijn auto kort.... Daarna het besef van de klap en de (spier)pijn. De eerste onderzoeken in het ziekenhuis van Malmedy wezen uit dat de eerste nekwervel vervelend gebroken zou zijn. Dan ben je weer terug op aarde en besef je dat de autosport nog steeds gevaarlijk kan zijn. Natuurlijk weet je op het moment dat je in de raceauto stapt, het jou ook kan gebeuren. Want wie weet zich de vreselijke klap van Phil Bastiaans zich nog te herinneren te Assen? Ik wel. Alleen hoop je en denk je dat het jou nooit zal overkomen. Ik ook, tot gisteren...

Met de ambulance naar Nederland vervoerd naar het UMC te Utrecht waarvandaan ik op dit mailtje verstuur uit het internetcafe. Na dus de foto's en verklaring van de Belgische artsen te hebben overhandigd ben ik door de medische mallemolen gehaald tot diep in de nacht.
Wat blijkt, de breuk die in Belgie nog een breuk leek te zijn, is hier na CT en MRI scan niet te zien....
Door het oog van de naald dus. Op dit moment wacht ik op de uitslag van mijn laatste ondezoek en ben al weer een beetje mobieler.
Ik moet zeggen dat ik de reacties van mede rijders en teameigenaren en organisatie hartverwarmend vind en wil een ieder daar hierbij ook voor bedanken!
Ik hoop dat de laatste onderzoeken ook positief uitvallen en ik weer huiswaarts kan keren en wellicht een mogelijkheid vind om mijn seizoen alsnog af te maken in de Clio's!
Opmerking: H.A.N.S. lijkt mij niet meer uit de autosport weg te denken.... Ik ben VOOR!

Menno Kuus


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet