Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge: Spektakel in de Ardennen (lang)




De tweede race op zondag

Bij de start van de opwarmronde zien we dat twee auto's moeite hebben met wegrijden op het kurkdroge asfalt, Graham Coomes zijn Honda sputterde wat, rolt en kan toch nog wegkomen maar Nol Köhler zijn wagen wil pas na een aantal pogingen starten.Hij rijdt de safetycar voorbij en rijdt weer naar zijn startpositie, een aktie die uiteindelijk bestraft wordt met 25 strafseconden maar eindigt toch nog als tweede.  





Rene Snel ligt aan kop na het eerste rondje, gevolgd door Peter van der Kolk, Toon van de Haterd, Graham Coomes en op de vijfde plaats Frans van Os. Nol Köhler en Arthur Jansen zitten elkaar ook al op de hielen. In de tweede ronde bouwt Rene zijn voorsprong een beetje uit en draait en passant de snelste ronde, voor hem tegelijk een persoonlijk record op Spa.

De koplopers lopen steeds verder uit op de rest van de groep. Rene Snel is na de derde ronde nog steeds aan kop terwijl Peter en Toon sterk aandringen In de zesde ronde weet Toon de leiding over te nemen van Rene en begint samen met Pim van Riet een comfortabele voorsprong uit te bouwen en zodoende de opdracht van Cor met succes uit te voeren.  Toon en Pim eindigen als eerste, Rene Snel staat voor de tweede keer op het podium nu als tweede en Graham Coomes komt als derde op het podium.



Peter en Rob verliezen veel tijd door problemen met de banden waar teveel van gevergd is, uiteindelijk eindigen zij op de vierde plaats en kunnen niet maximaal profiteren van de afwezigheid van Cor. Desondanks nemen zij wel de leiding in de GT divisie over die nu weer, met nog 4 wedstrijden te gaan, heel spannend wordt.



In de Sportdivisie verspeelt Dirk van Engelhoven in de zwarte Clio kostbare punten voor zijn kampioenschap door meerdere malen met alle vier de wielen bij Eau Rouge en Blanchimond over de kerbs heen te gaan en op het "verboden "asfalt te komen , een gevolg van de 40 kilo ballast in zijn wagen. Het uitvoeren van de "stop en go" loopt door een misverstand verkeerd en uiteindelijk volgt uitsluiting door de wedstrijdleider. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet