IndyCar

IRL: Rockstar Kenny Brack

Kenny Brack, de Zweed, die uitkomt voor Team Rahal in de IRL, blijkt niet alleen een goed coureur te zijn, maar een uitstekend musicus.  Bekend zijn de traditionele rock-concerten van Eddie Jordan na de Britse Grand Prix. Wat bij Brack als grap begon heeft serieuze vormen aangenomen, inmiddels bestijgt zijn gloednieuwe CD met stip de diverse hitparades in de USA!

tekst Willem J. Staat.

Het begon als een grap, maar inmiddels is het big business geworden, IRL coureur Kenny Brack en zijn band de Subwoofers! De muzikale kwaliteiten van blues gitarist Kenny Brack bleven niet onopgemerkt, zeker niet na een feestje op Playboy Mansion van Hugh Hefner. Bij de CART finale op Fontana in 2002 speelde Brack samen met Michael Anthony van Van Halen.

  

Begin 2003 werd de band Kenny Brack en de Subwoofers geformeerd, bestaande uit Gene Deer, Kathy Prather(vocalist), Laz Denes(PR man bij Monunn Racing en gitarist), Charles Bushor(drummer), Kelsey Smith(vocalist) en Dave Wyatt(bassist).Tijdens de voorbereidingen voor de Indy 500 speelde de band op diverse locaties in Indianapolis en aanvankelijk bezochten slechts een paar honderd mensen deoptredens. Na de races in Virginia en Richmond werden de concerten van Brack en de Subwoofers door niet minder dan 9000 en 7000 mensen bezocht. De concerten van Brack waren zo'n succes dat er zelfs in Nashville een live CD werd opgenomen, die nu in de VS een enorm succes is. De opbrengst van CD gaat naar verschillende charitatieve instellingen. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet